Foment del Treball ha organitzat una jornada dedicada al benestar en el treball, amb un punt destacat en la participació de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i la Dra. Judit Bort-Roig, experta en Activitat Física i Salut Pública.

Durant l’esdeveniment, el director de l’Oficina de Prevenció de Riscos Laborals de Foment, César Sánchez, ha anunciat la publicació imminent d’un estudi sobre la situació actual i futura del benestar laboral. Aquest estudi ha comptat amb la col·laboració de Biwel, una empresa especialitzada en solucions de benestar laboral en l’àmbit nacional, i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

Judit Bort ha compartit detalls sobre una enquesta que s’està realitzant per identificar les accions i estratègies relacionades amb el benestar en el treball que s’estan duent a terme per part de les grans empreses catalanes amb 250 treballadors o més. L’objectiu d’aquesta enquesta és conèixer les pràctiques agregades del teixit empresarial català en matèria de benestar laboral.

Durant la jornada, Estel Mallorquí, fundadora i directora de Biwel, ha presentat les claus per desenvolupar un pla de benestar integral que combini accions presencials i en línia, amb l’objectiu d’atraindre i fidelitzar el talent. S’ha destacat la importància de fomentar els cinc pilars del benestar (físic, emocional, financer, social i comunitari) i de promoure una cultura organitzacional saludable per millorar el benestar i el clima laboral.

A més, s’han compartit les claus d’èxit per a la implementació de plans de benestar globals i deslocalitzats, amb la participació d’experts empresarials com Ángel Prieto de Sacyr, Rocío Estrada de Grifols i José Antonio Ayuso de Ciments Molins. Es van explorar les estratègies per enfrontar els reptes culturals que implica aquest tipus de projectes, amb un èmfasi en la importància de la tecnologia per connectar les diferents seus de l’empresa a escala mundial o nacional.