La Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar reafirma el seu compromís amb la interprofessionalitat en la formació dels seus estudiants durant el curs acadèmic 2024-2025. Després de l’èxit de la primera edició, aquest febrer tindrà lloc la II Jornada Interprofessional, amb l’objectiu de continuar fomentant la col·laboració entre futurs professionals de la salut.
El projecte, iniciat el curs passat com a estratègia de centre, busca integrar la interprofessionalitat en els graus de la facultat. La I Jornada Interprofessional, va tenir una gran acollida, amb la participació de més de 100 estudiants i 31 docents. Enguany, la iniciativa es consolida amb dues línies d’actuació:
La II Jornada Interprofessional es dividirà en 3 dies; 5, 6 i 12 de febrer. Els dos primers dies estarà dirigida als estudiants de primer curs dels graus en Infermeria, Fisioteràpia, Nutrició Humana i Dietètica i Teràpia Ocupacional, per tal d’introduir-los en la importància del treball en equips multidisciplinaris. En canvi, el dia 12, la II Jornada s’adreçarà als estudiants de segon curs.
L’acte comptarà amb la participació de Míriam Torres Moreno, degana de la FCSB, que donarà la benvinguda als assistents. La conferència inaugural, titulada “La importància de la interprofessionalitat en l’atenció de les persones”, anirà a càrrec d’Ariadna Teixidó, supervivent d’una fallada multiorgànica causada per una complicació de la grip A i una infecció bacteriana.
A més, la jornada comptarà amb una simulació interprofessional conduïda pel professorat de la FCSB, on els estudiants podran posar en pràctica els coneixements adquirits en un entorn col·laboratiu. També s’organitzaran diverses estacions simultànies d’interprofessionalitat, dedicades a explorar la identificació dels rols professionals, la importància de la cooperació dins dels equips de salut i l’anàlisi de la simulació realitzada. Finalment, la jornada conclourà amb una sessió de tancament per consolidar els aprenentatges i reflexionar sobre els beneficis del treball multidisciplinari en l’àmbit sanitari.
Amb aquesta iniciativa, la facultat continua adaptant la formació dels futurs professionals de la salut a un model d’atenció integral i personalitzada, fomentant la col·laboració entre disciplines per millorar la qualitat assistencial.