El passat 3 d’abril es va realitzar la jornada del Grau en Nutrició Humana i Dietètica, que es va seguir per una quarantena d’assistents presencials i una vintena online. Enguany, es va centrar el tema en com la intel·ligència artificial ha arribat al camp de l’alimentació.

La conferència inaugural la va portar a terme el Dr. Ramon Reig, adjunt al Vicerectorat d’Ordenació Acadèmica i membre del grup de recerca digital Care i que fa molts anys que ja treballa en aquest camp.

Va fer una amena presentació sobre com la intel·ligència artificial ha evolucionat al llarg de diferents dècades i com saber-ne fer un bon ús és la clau per tal que aquest nou actor sigui realment útil a la societat. Seguidament, es va obrir una taula rodona a on es van presentar 3 propostes específiques en el camp de l’alimentació. D’entrada des del Grup Soletti, van presentar un software que permet veure la quantitat de menjar que ha sobrat d’una safata de restaurant, hospital…, I poder calcular tot el que es llença tant en l’àmbit nutricional com d’impacte mediambiental amb l’objectiu de reduir el malbaratament alimentari. Seguidament, des de Proppos es va presentar un lector que permet verificar a la cinta d’emplatat d’una cuina hospitalària, si el contingut dels plats correspon a la tipologia de dieta. Va presentar aquesta eina, la dietista-nutricionista Marta López, responsable de projectes de l’empresa i que evidència una nova sortida professional. Finalment, es va presentar l’aplicació LogMeal que permet a partir de fer una foto amb el mòbil, conèixer el valor nutricional de qui s’està ingerint.

Tota la jornada va evidenciar com en l’àmbit de l’alimentació, la intel·ligència artificial ha vingut per facilitar tasques i per donar suport al dietista-nutricionista en la seva feina diària.