En el marc del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència el Grup de Recerca M3O i el Grau en Nutrició Humana i Dietètica van organitzar els tallers “Apropa’t a la ciència de l’alimentació” dirigit a estudiants de batxillerat. L’objectiu dels tallers era apropar la recerca i la vocació científica als estudiants de centres d’Osona, Ripollès i el Vallès Oriental.

Es van oferir un total de 4 tallers de caràcter pràctic amb contingut del currículum de batxillerat, cosa que els centres van valorar de forma molt positiva per tal de desplaçar-se a la Universitat de Vic i que els estudiants reforcessin el que ja havien vist a classe de forma teòrica, però a més a més que tinguessin un primer contacte amb el món universitari.

Els tallers estaven centrats en l’àmbit de la química i la biologia i es treballaven aspectes vinculats a la microbiologia alimentària, bioquímica i química aplicada als aliments i eren gratuïts pels centres escolars. Els estudiants van poder observar fongs, llevats i bacteris al microscopi, van poder fer tincions i sembres, van veure com coagulen les proteïnes de la llet en funció de l’agent coagulant utilitzat, van poder observar la presència d’hidrats de carboni en diferents solucions així com elaborar gominoles a partir de diferents agents texturitzants.

Aquesta activitat va comptar amb el suport dels Ajuts per a l’organització d’activitats en l’àmbit de la divulgació científica i de la formació en matèria de recerca 2025 del Vicerectorat de Recerca i Transferència del Coneixement, i amb la col·laboració de la Unitat de Divulgació Científica.