Un any més, la Fundació Antiga Caixa Manlleu ha reconegut el talent dels estudiants de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) a través dels ajuts destinats a fomentar la participació en programes de mobilitat internacional de grau, màster oficial i doctorat. Un total de cinc estudiants de grau de la FCSB van ser premiats per les seves destacades aportacions durant el programa de mobilitat internacional del curs 2022-2023.

Els estudiants premiats, Joana Juliana Puig, Meritxell Torrents, Ariadna Moreno, Louisa Stefani-Mir i Clàudia Ferragut, entre altres estudiants de més Facultats de la UVic, van rebre un total de 10.000 euros en beques de la FACM. Aquestes beques, que abastaven diverses àrees d’estudi i pràctiques, van ser lliurades en una cerimònia especial a la sala d’actes Mercè Torrents de la UVic-UCC.

Destaca especialment l’èxit de Clàudia Ferragut, qui va obtenir el prestigiós Premi al Millor Reportatge Audiovisual. Ferragut, que es va graduar en Infermeria el 2022, va guanyar el premi de 500 euros per un vídeo que capturava la seva enriquidora experiència de pràctiques a Nepal, realitzades a les institucions Aatmiya i EDFON.

Miquel Torrents, president de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, va elogiar l’associació a llarg termini amb la UVic-UCC i va destacar l’aposta de la fundació per promoure l’educació dels joves i fomentar la seva formació internacional. Torrents va subratllar que aquestes beques representen un suport perquè els estudiants universitaris puguin adquirir una visió acadèmica i professional més àmplia.

El Vicerector de Relacions Internacionals, Josep Bau, va agrair el suport continuat de la FACM en aquests ajuts durant més de tres dècades i va felicitar els estudiants guardonats per haver triat l’oportunitat de l’experiència internacional. Bau va destacar que aquestes beques reconeixen l’esforç i el treball dels estudiants, així com la seva capacitat d’iniciativa per sortir de la seva zona de confort i enriquir-se personalment i acadèmicament.

La cerimònia va incloure una ponència de Jordi Tordera, exestudiant de la UVic-UCC i consultor en comerç internacional d’Acció. Tordera va ressaltar la importància dels contactes i la compartició en el camí cap a la internacionalització i va subratllar que les beques representen una oportunitat única per afrontar els reptes d’un món globalitzat. Va afegir que la mobilitat internacional també permet als estudiants adquirir empatia i veure el món amb una perspectiva diferent.

Els estudiants premiats són testimonis dels beneficis de la mobilitat internacional i serveixen com a exemple inspirador per a altres estudiants que aspiren a ampliar els seus horitzons acadèmics i professionals a través d’experiències en altres països. La Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC continua apostant per fomentar la mobilitat internacional com una eina clau per a la formació integral dels seus estudiants.