Els estudiants semipresencials del grau en Nutrició Humana i Dietètica van tenir l’oportunitat de realitzar una activitat de promoció de l’alimentació sostenible amb persones usuàries d’Osonament.
Per fer l’activitat es van generar 5 grups i cadascun d’ells va pensar propostes per reduir el malbaratament alimentari. Van sortir iniciatives com planificar la compra a través de la tècnica de la compra invertida, fer una rotació organitzada dels productes de la nevera i rebost, ensenyar la diferència entre data de consum preferent i de caducitat, posar la data als productes congelats, identificar les accions dels mercats i botigues que redueixen el preu d’aliments frescos a punt de malbaratar-se, planificar els àpats, ensenyar la ració de consum habitual dels diferents grups d’aliments, utilitzar tècniques de preparació d’aliments com el batch cooking, aprendre receptes elaborades amb aliments sobrants o a punt de fer-se malbé, entre altres.
Cristina Vaqué Crusellas, docent del grau, agreix la implicació de Mireia Vilamala Orra, dietista-nutricionista d’Osonament per la iniciativa de venir a la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC a realitzar aquesta activitat. Vaqué destaca que a més de reforçar vincles entre les dues institucions, la trobada entre futurs professionals dietistes-nutricionistes i ciutadanes va ser una oportunitat per senzibilitzar a algunes persones sobre l’impacte de l’alimentació en els aspectes ambientals.