En el marc de l’assignatura English for Health Sciences de primer curs del grau en Nutrició Humana i Dietètica de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, els estudiants de l’assignatura realitzaran un projecte conjunt amb estudiants de la HAN University of Applied Sciences, d’Arnhem, als Països Baixos. L’objectiu d’aquest projecte és el de satisfer les demandes de la societat i poder preparar a la gent per a treballar en un entorn internacional. La globalització mundial ha transformat els sistemes d’educació superior i treballar en un entorn internacional requereix tenir una perspectiva internacional i capacitats interculturals. La globalització i la internacionalització han portat a les universitats a crear programes d’intercanvi entre diferents universitats del món i, per aquesta raó, des del grau de Nutrició Humana i Dietètica, es va decidir contemplar aquestes necessitats i adaptar-les al context actual. Per dur a terme aquest projecte, els estudiants es reuniran virtualment amb els estudiants holandesos i es dividiran en grups segons un formulari que hauran emplenat prèviament on expressen les seves preferències sobre els temes que tractaran.

En total es realitzaran dues trobades virtuals en què, en la primera, els estudiants de les diferents universitats es realitzaran diverses preguntes per conèixer-se i descobrir hàbits i preferències alimentàries, juntament amb els rols i tasques dels nutricionistes, terapeutes nutricionals i dietistes en els seus països. En la segona trobada virtual, els estudiants triaran un dels tòpics a escollir: alimentació sostenible, aliments nous, cultura alimentària, nutrició i salut i dietes alternatives. Un cop escollit un d’aquests tòpics, cada parella haurà de desenvolupar-lo responent diverses preguntes relacionades amb el tema i elaborant un vídeo i una presentació davant la classe.