El passat diumenge 16 de març es va celebrar el primer Hackathó Gastrolàctica, promogut per l’Institut Làctic i en el marc del Fòrum del Formatge Artesà i Català.

L’Institut Làctic de Catalunya va organitzar, juntament amb Acrefa, la primera edició del Hackathó Gastrolàctica, una iniciativa que buscava fomentar la innovació i la creativitat en el camp de la gastronomia i la nutrició.

Amb més de 50 inscrits, dues estudiants del Grau en Nutrició Humana i Dietètica van ser seleccionades per a la competició.

En primer lloc, els participants van rebre una xerrada sobre innovació a la cuina de la mà de Jordi Reixach, professor de l’Institut Culinari de Barcelona, i seguidament es van formar els grups. Aquests grups, formats per estudiants de cuina, de nutrició humana i dietètica i de tecnologia dels aliments, tenien dues hores per idear un menú d’un dia per a una persona amb intolerància a la lactosa que, amb els ingredients disponibles, havien d’elaborar per al dinar.

Aquest repte, pensat des de la perspectiva de la gastronomia inclusiva, pretenia fomentar la creativitat per afrontar una afectació que suposa greus limitacions i dificultats culinàries per a les persones que ho pateixen.

Després de tota la jornada, finalment el grup format per l’estudiant Runyi Zhu, de 2n curs del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la Universitat de Vic, es va endur el 3r premi, dotat amb 1.000 €.

També volem felicitar la Júlia Latorre, de 4t curs, per la seva participació. Tot i no guanyar, va poder gaudir d’un esdeveniment d’aquestes característiques.