Aquest dimecres 2 d’octubre es durà a terme la presentació de la nova Guia de Treballs Finals de Grau (TFG) de la FCSB. Aquesta guia incorpora canvis importants amb l’objectiu de millorar tant la qualitat com el seguiment del procés de realització del TFG, un element clau en la formació dels estudiants.

Entre les novetats més destacades, es troba un nou procediment de seguiment del TFG, que introdueix pautes més clares per facilitar la comunicació amb l’estudiantat, millorar l’organització de les tutories i establir un calendari obligatori d’entregues parcials. Aquest nou procediment busca garantir que els i les estudiants compleixin els terminis de lliurament i mantinguin un progrés constant durant tot el procés de realització del TFG. Es preveu la participació en quatre tutories programades al llarg del curs, associades a tasques específiques que formen part de l’elaboració del treball. A més, s’ha habilitat un canal de comunicació directe a través del fòrum de l’aula de TFG, on l’estudiantat podrà plantejar i resoldre dubtes de manera individual amb els tutors i tutores. Aquest nou sistema de seguiment mitjançant l’aula Moodle s’emmarca dins d’un projecte del Vicerectorat d’Ordenació Acadèmica, que busca millorar l’eficiència de les aules de TFG i garantir l’acompanyament, tot respectant la protecció i privacitat de dades.

Una altra novetat important és la reorganització de les modalitats dels TFG, que inclou la introducció de treballs en grups de fins a tres estudiants. Aquest curs es durà a terme una prova pilot per a dues modalitats específiques: la participació en projectes de recerca del professorat i les revisions bibliogràfiques sistematitzades, que es realitzaran exclusivament en grup. En canvi, les modalitats de disseny de projectes i TFG Innova es mantindran com a treballs individuals. Per unificar i facilitar l’elaboració dels treballs, s’han creat plantilles amb els elements i les instruccions específiques per a cada modalitat.

Pel que fa a l’avaluació, s’han implementat nous requisits que posen més èmfasi en el procés d’elaboració i en la defensa del treball. A més, s’han revisat les rúbriques d’avaluació amb l’objectiu de fer el procés més àgil, transparent i adequat als nous criteris establerts per a cada modalitat.

Amb aquestes novetats, la FCSB té com a objectiu reforçar la qualitat dels TFG i oferir un suport més eficient als seus estudiants, preparant-los per als reptes de la seva futura carrera professional.