El passat 17-19 d’octubre es va celebrar el XV Congrés de la Societat Espanyola de Nutrició Comunitària (SENC) en el que la professora Cristina Vaqué Crusellas va assistir. Va tenir l’oportunitat de compartir l’estudi “TACUAS”: una intervenció educativa basada en tallers culinaris per promoure la importància de l’alimentació en la salut de les persones que presenten trastorns mentals severs.

Aquest estudi d’investigació es va liderar des de la UVic-UCC, en col·laboració amb l’hospital Universitari de Vic i l’hospital Althaia de Manresa. En concret, la comunicació realitzada en aquest congrés va centrar-se en la satisfacció amb el servei d’alimentació hospitalària de les persones hospitalitzades a les unitats de salut mental. A l’esdeveniment científic també va acudir-hi la doctoranda del programa de Cures integrals i serveis de salut de la UVic-UCC, la dietista-nutricionista Sílvia Torres, que treballa a la Fundació Gasol, institució amb la qual està realitzant el seu doctorat industrial. Ella va presentar alguns programes que estan implementant des de la Fundació Gasol amb la finalitat de promoure l’alimentació en la població infantil.

Va ser un congrés molt enriquidor on es van discutir aspectes relacionats amb la promoció de la sostenibilitat alimentària, a més de donar a conèixer diverses innovacions i resultats científics d’interès per a la comunitat de nutricionistes i agents promotors de la salut.