La Júlia Casacuberta va néixer a Manlleu, té 20 anys i és estudiant de tercer curs del grau en Infermeria. En l’actualitat col·labora amb el Grup de Recerca M3O (Methodology, Methods, Models and Outcomes of Health and Social Sciences).

Per què vas decidir estudiar el grau en Infermeria?

Vaig decidir estudiar Infermeria perquè després de realitzar el batxillerat biosanitari em vaig adonar que m’interessaven molt les ciències de la salut. Després d’anar al Saló de l’Ensenyament i informar-me sobre medicina i infermeria, em vaig decantar per infermeria pel tracte proper amb el pacient i el concepte de cuidar.

Quin record tens del teu primer dia a la UVic?

El primer dia a la UVic estava bastant nerviosa perquè no coneixia a ningú. Recordo que vaig arribar molt d’hora i vaig estar molta estona buscant la classe, mai havia entrat a l’edifici de la Torre dels Frares. Quan ja pensava que l’havia trobat, vaig preguntar a un grup de persones si eren del meu grup d’infermeria, però em van dir que no. Finalment, vaig decidir esperar-me a la classe del costat fins que va començar a arribar gent del meu grup i ja em vaig tranquil·litzar.

Per què vas escollir la UVic?

Sincerament, la UVic no era la meva primera opció, però com que van pujar tant les notes de tall vaig acabar cursant Infermeria a la UVic.  Tot i això, ha estat una sort, ja que fer el grau aquí m’ha brindat un munt d’oportunitats tant acadèmiques com professionals i això es deu, també, gràcies al grup M3O que ha comptat amb mi.

Què és el que més t’agrada i recomanaries del teu grau?

El que més m’agrada del meu grau és que des del primer any es realitzen seminaris que són classes on es reflecteixen les situacions del món laboral i em serveixen per desenvolupar les meves habilitats com a futura professional. Un punt que destacaria són les aules de simulació, ja que gràcies a la seva tecnologia ens permet treballar casos reals d’una manera més propera.

Què t’ha aportat la UVic a nivell personal?

Personalment, la UVic m’ha ensenyat a ser més organitzada i focalitzada en complir els objectius. El fet de cursar la carrera que m’agrada ha donat lloc que em superi i m’esforci més. La universitat, per altra banda, també reconeix els esforços dels seus alumnes com ha estat en el meu cas, comptant amb mi en la participació del grup de recerca M3O tot col·laborant en projectes innovadors en diferents àmbits de la salut.

Què és el que més destacaries de les pràctiques que has fet? 

Els punts a destacar en les pràctiques efectuades fins al moment han estat el seguiment dels tutors i tutores de la universitat, que m’han ajudat en tot moment i han fet més fàcil l’estada a l’hospital afavorint així el meu aprenentatge. Durant totes les estades també he pogut posar en pràctica els coneixements adquirits en les classes teòriques, i m’ha servit per veure diferents praxis de treball i així anar construint, des de primer curs, la meva pròpia manera de treballar.

Com veus el teu futur professional?

Ja fa molts anys que està de manifest que la infermeria és una professió on es necessiten molts professionals i d’una manera o altra sempre es necessitarà que algú l’exerceixi. Indiferentment de tenir una plaça de treball en un futur, espero continuar formant-me en els àmbits que més m’agradin per tal de ser una professional competent i estar actualitzada a mesura que avanci el temps.

A quina persona li passes el relleu? Condició: que sigui estudiant i que no sigui del teu curs, si és d’un altre grau de la Facultat, encara millor!

Li passo el relleu a la Clàudia Oliveras Capdevila, estudiant de 3r del grau en Nutrició Humana i Dietètica.