En Vinicius Rosa va néixer a Rio de Janeiro, Brasil. Va cursar els estudis del grau en Fisioteràpia l’any 2004, el màster el 2008 i posteriorment, l’any 2010 va començar un doctorat en Fisiologia. Actualment, és professor del grau en Fisioteràpia, des del 2020, i membre del Grup de Recerca M3O.

Quin record tens del teu primer dia a la UVic?

Vaig començar com a docent a l’assignatura Elaboració de Projectes el març de 2020 on recordo que tenia classe els dilluns i els divendres. El primer dia de classe, un dilluns, estava una mica nerviós, però a la vegada, tenia molta il·lusió de conèixer l’alumnat. A la meva segona, la que es realitzava el divendres, es va activar l’estat d’alarma per la pandèmia i vam acabar fent tota la resta del curs en format en línia. Tota una experiència!

Explica’ns una anècdota que t’hagi passat treballant a la FCSB.

Una anècdota molt recent, l’últim 6 de novembre vam fer una trobada per celebrar l’aniversari d’alguns companys de la FCSB. Vam demanar un pastís i jo em vaig encarregar de comprar les espelmes per fer-los la sorpresa. Estava molt segur que un dels companys feia l’aniversari el 30 d’octubre, i per això li vaig comprar les espelmes. Quan va arribar el pastís per bufar les espelmes, aquest company (Pau Farrés) es va sobtar i ens va dir que el seu aniversari era el 30 de novembre! Per primera vegada “es va fer gran” amb un mes d’antelació i tots vam plorar de riure amb aquest malentès.

Explica’ns una cosa de tu que no sapiguem.

Una curiositat meva és que quan vivia a Brasil, estava acostumat a esmorzar pa amb mantega i prendre un cafè amb sucre (com la majoria de brasilers). Resulta que ara, el meu paladar ha canviat molt i el meu esmorzar de cada dia és una llesca de pa torrat amb Philadelphia i confitura, i el cafè m’agrada més prendre’l sense sucre.

Fes-nos una recomanació, la que vulguis. *una lectura, un restaurant, un lloc per visitar, una excursió per fer, etc.

La gent m’acostuma a demanar recomanacions de restaurants brasilers a Barcelona, així que recomano el Guanabara. És un restaurant de tipus bufet lliure on es pot menjar molta carn a l’estil barbacoa brasilera típica, a banda d’altres menjars autèntics de Brasil. Val uns 20 euros entre setmana i una miqueta més els caps de setmana. Això sí, us recomano anar-hi per dinar perquè és un menjar molt potent i que s’ha de pair bé.

A quina persona de la FCSB li passes el relleu? *condició: que sigui una persona que treballi en un àmbit diferent del teu.

Li passo el relleu a la Clàudia Sañé de la Secretaria de la Facultat.