L’Ester Busquets va estudiar infermeria quan l’Escola Universitària d’Infermeria d’Osona encara estava adscrita a la UAB, a la promoció 1994-1997. Més tard va estudiar Filosofia perquè li agradava molt la bioètica i pensava que calia complementar la formació més científica amb les humanitats. Així doncs, el 2016 es va doctorar en Filosofia. Seguidament, el curs 1998-99 va començar a fer classes de bioètica com a professora associada i el 2006 ja es va incorporar com a professora a temps complet. Sempre ha fet docència vinculada a l’assignatura de bioètica en els diferents graus de la FCSB.

Actualment, és directora del departament de Ciències Socials i Salut Comunitària, secretària del Comitè d’Ètica de la Recerca de la UVic-UCC i també coordina la Càtedra de Bioètica de la Fundació Grífols UVic-UCC. 

Quin record tens del teu primer dia a la UVic? 

Fa tants anys del primer dia a la UVic que no recordo res en especial, però així difuminat, em ve a la memòria la bona acollida dels companys i companyes de feina. Van fer que em trobés com a casa des del primer dia. 

Explica’ns una anècdota que t’hagi passat treballant a la FCSB. 

Recordo un curs que els estudiants es queixaven que no els responia els correus, i jo els deia que no podia ser, que jo no deixava sense respondre cap correu. Fins i tot, alguns es van anar a queixar més d’un cop a la coordinació del grau. Finalment, vam descobrir que hi havia una altra Ester Busquets amb correu UVic i li enviaven els correus a ella, i per això no obtenien cap mena de resposta. 

Explica’ns una cosa de tu que no sapiguem. 

Doncs abans de l’arribada de la pandèmia ja portava habitualment gel hidroalcohòlic del 70% per rentar-me les mans després de tocar determinades superfícies. Quan va arribar la pandèmia jo tenia a casa un gran estoc de gel hidroalcohòlic. Normalment, el porto sempre a sobre per si no em puc rentar les mans, en tinc a la bossa de mà, al cotxe, a la motxilla, al calaix de la taula del despatx… La pandèmia ha fet que allò que abans era una mica estrident ara ja no ho sigui tant, o gens. 

Fes-nos una recomanació, la que vulguis. *una lectura, un restaurant, un lloc per visitar, una excursió per fer, etc. 

Només una? Doncs una bona lectura per aquest estiu és el llibre Per què ser feliç quan podries ser normal?, de l’escriptora anglesa Jeanette Winterson. Aquesta obra és una meravella, un regal. La millor novel·la que he llegit aquest curs. 

A quina persona de la FCSB li passes el relleu? *condició: que sigui una persona que treballi en un àmbit diferent del teu. 

Li passo el relleu a en Javier Jerez.