El tercer repte gastronòmic del curs, emmarcat en la celebració dels 25 anys del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la Universitat de Vic, ha estat tot un èxit de creativitat i participació. En aquesta ocasió, es va proposar un repte ben tradicional: elaborar un allioli com a acompanyament del dinar de la jornada.

Els participants van haver de preparar el seu allioli a partir d’uns ingredients i indicacions comunes, i van presentar un total de 9 propostes, algunes de tradicionals (amb ou o sense), i d’altres d’innovadores, amb ingredients com alvocat, mel o poma.

Després de la valoració del jurat, format per un representant de cada grup, els premis es van repartir de la següent manera:

  • Primer premi per a dues versions d’allioli d’alvocat, guardonades amb un tàper personalitzat.
  • Segon premi per a l’allioli amb poma, premiat amb un buff de la cursa Oncotrail.
  • Tercer premi per a l’allioli amb mel, que ha rebut un porta entrepans.

Aquest repte ha permès posar en valor les habilitats culinàries del professorat i, sobretot, les ganes de participar, innovar i fer comunitat. Amb aquest últim repte tanquem una trilogia gastronòmica que ha acompanyat la commemoració dels 25 anys del grau, fomentant la creativitat, el treball en equip i la passió per la gastronomia saludable.