El primer repte gastronòmic organitzat en el marc de la celebració dels 25 anys del Grau en Nutrició Humana i Dietètica ha finalitzat amb una gran participació i un alt nivell culinari. Després de la votació del jurat popular, els equips guanyadors han recollit els seus premis:

  • Primer premi per al plat “Xuixo farcit”, guardonat amb un esmorzar al Crosanet i un lot de productes de la UVic.
  • Segon premi per als “Carbassets de tardor”, premiats amb un lot de productes de la UVic.
  • Tercer premi per a “Lepòlies de colors”, que han rebut una tassa de la UVic.

Aquest primer repte ha permès posar a prova la creativitat i destresa culinària dels participants, fomentant alhora un espai de trobada i de cohesió entre el PDI i el PAS de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar.

Amb l’objectiu de continuar promovent la innovació i la gastronomia, ja està en marxa el segon repte gastronòmic del curs. Aquesta nova edició introdueix un element diferencial: la Intel·ligència Artificial (IA) aplicada a la cuina.

En aquesta ocasió, els participants hauran de crear un plat a partir d’una recepta generada per la IA. Es podran presentar plats dolços, salats, primers, segons, postres, còctels o aperitius, sempre que la recepta hagi estat desenvolupada amb aquesta tecnologia.

Les propostes es sotmetran a la votació d’un jurat popular, que seleccionarà els guanyadors, els quals rebran diversos premis com a reconeixement a la seva creativitat i innovació.

El pròxim dimecres 26 de febrer podreu portar el vostre plat al coworking B105 de 9:30 h a 14:00 h!! 

Aprofitant aquesta jornada, es proposa també la celebració d’un dinar popular al Laboratori del Gust després de les reunions dels plenaris de departaments.

Us animem a participar-hi i a descobrir fins on pot arribar la creativitat gastronòmica amb el suport de la IA!