Els estudiants de primer curs del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la Universitat de Vic van tenir l’oportunitat d’endinsar-se en el món de la cervesa artesanal gràcies a una visita a la Cerveseria del Montseny.
Durant la jornada, els alumnes van conèixer de prop el funcionament d’aquesta empresa local, amb una presentació inicial que va contextualitzar la seva trajectòria i filosofia. Posteriorment, van explorar els ingredients clau per a l’elaboració de la cervesa i van observar tot el procés productiu, des del treball dels enzims fins a les fermentacions i l’ús de diverses maquinàries especialitzades.
La visita també va incloure un tast senzill que va permetre als estudiants diferenciar els estils bàsics de cervesa i entendre millor les característiques organolèptiques d’aquesta beguda. La jornada va concloure amb un espai de preguntes i debat, on els participants van resoldre dubtes sobre el funcionament de la indústria cervesera.
Aquesta activitat formativa ha permès als futurs nutricionistes ampliar els seus coneixements sobre els processos de producció d’aliments i el paper de la indústria alimentària, una experiència enriquidora per a la seva formació acadèmica i professional.