Les “Parelles dietètiques” són un projecte d’aprenentatge servei que es porta a terme en el marc de l’assignatura de Resolució de Casos Complexos de quart curs del grau de Nutrició Humana i Dietètica. En les darreres edicions, els estudiants han assessorat usuaris i usuàries d’Osonament i del col·lectiu Creu Roja Osona. Enguany, a banda d’aquestes entitats, també s’obre la participació al col·lectiu del PAS i PDI de la UVic.
Es tracta de la setena edició d’una iniciativa que consisteix en un assessorament dietètic i nutricional personalitzat per millorar l’alimentació i l’estat de salut. Cada participant s’aparella amb un estudiant de quart curs i durant tres sessions que es duen a terme en una aula de l’edifici B de Miramarges, l’estudiant posa en pràctica les competències professionals del dietista nutricionista, sempre sota la supervisió de la professora responsable de l’assignatura.
Les persones treballadores interessades a participar en aquest projecte poden inscriure’s en l‘enllaç següent, on hauran d’indicar a quin grup volen participar tenint en compte les dates proposades (grup A: 22/10/24, 05/11/24 i 07/01/25 o grup B: 29/10/24, 12/11/24 i 07/01/25). Cada sessió té una durada màxima aproximada de 3 hores, de les 11 a les 14 h, tot i que també es pot agilitzar i acabar en menys temps. Les places són limitades i s’assignaran per ordre d’inscripció.
Les parelles dietètiques són un projecte del grau de Nutrició Humana i Dietètica i des de la Unitat de Benestar i Seguretat Laboral, de l’Àrea d’Infraestructures i Serveis Generals, se’n coordina la difusió i la gestió de la participació del personal treballador. En aquesta línia, des d’aquest mateix grau i des de la Unitat de Benestar també es promou la campanya d’alimentació saludable. La col·laboració de la Unitat de Benestar i Seguretat Laboral en ambdues iniciatives sorgeix, en part, pels resultats dels reconeixements mèdics del personal treballador de la UVic, que mostren una incidència de factors de risc cardiovascular, concretament, sedentarisme, hipercolesterolèmia i hipertensió arterial. Amb aquestes accions es pretén promocionar la salut del personal treballador posant un èmfasi especial en l’educació i la sensibilització al voltant de l’alimentació.