Aquest dilluns la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar va acollir un taller sobre insectes comestibles, adreçat als estudiants de 1r i 4t curs del Grau de Nutrició Humana i Dietètica, en el marc de les assignatures de Cultura, Societat i Alimentació i Alimentació i Medi Ambient, respectivament. L’activitat, presentada per la professora Anna Vila Martí, va oferir una aproximació teòrica i pràctica als beneficis nutricionals i a la sostenibilitat del consum d’insectes en l’alimentació humana.
La primera part del taller va incloure una introducció al món dels insectes comestibles, amb una ponència en línia de l’experta entomòloga Natalia Naranjo i una presentació presencial de Raffaela Schreurs, ambdues representants de l’empresa New Generation Nutrition (NGN). Els estudiants van conèixer el paper dels insectes en diverses cultures, els seus valors nutricionals i les espècies més comunes en gastronomia així com les autoritzades a Europa per l’alimentació humana. A més, es van proporcionar consells pràctics sobre la seva preparació i manipulació segura.
A la segona part, els participants es van dividir en grups per posar en pràctica els coneixements adquirits. Amb el suport d’especialistes, van preparar diferents plats amb insectes i van compartir les seves creacions culinàries en una sessió de degustació i debat final.
L’experiència va generar un gran interès entre els estudiants, que van poder experimentar el potencial dels insectes com a alternativa alimentària sostenible i van reflexionar sobre el seu futur en la dietètica i la gastronomia.
Aquest taller s’emmarca dins les iniciatives de la Facultat per fomentar l’experimentació i la innovació en l’àmbit de la nutrició, coincidint que enguany el grau celebra el 25è aniversari.