Què és el Col·legi?
El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona és la institució que vetlla per la defensa i representació corporativa de les infermeres i els infermers, i pretén generar valor social i professional al col·lectiu i alhora contribuir a millorar l’atenció sanitària, sociosanitària i social a Catalunya.
Algunes de les seves funcions són:
-
Assumir la representació corporativa de totes les col·legiades i els col·legiats davant les autoritats, organismes públics, tribunals de justícia i qualsevol ens legalment constituït.
-
L’ordenació de l’exercici de la infermeria dins l’àmbit de la seva competència.
-
La representació i defensa corporativa dels interessos professionals i el prestigi de totes les col·legiades i els col·legiats o de qualsevol d’ells, si són objecte de vexació en qüestions professionals.
-
Assessorar les corporacions oficials i les persones individuals i col·lectives, en les formes previstes per la Llei.
-
Participar en l’elaboració i execució dels plans d’estudi, especialment en allò que es refereix a la fase postgraduada i d’especialització.
-
Vetllar per l’ètica professional, evitar l’intrusisme i la competència deslleial entre els professionals, intervenir com a mitjancer i amb procediments d’arbitratge en els conflictes que, per motius professionals, se suscitin entre les col·legiades i els col·legiats, i exercir la jurisdicció disciplinària en matèries professionals i col·legials.
-
Vetllar pel millorament tècnic, professional, social, moral i econòmic dels seus membres, i fomentar la formació mitjançant l’organització de cursos de formació postgraduada.
-
Organitzar conferències, congressos, jornades, adquirir llibres destinats a la seva biblioteca, publicar revistes, fullets, circulars, i, en general, posar en pràctica els mitjans que s’estimin necessaris per estimular el perfeccionament tècnic, científic i humanístic de la professió.
-
Organitzar activitats i serveis comuns de caràcter professional (serveis d’assessorament legal, laboral, fiscal i de qualsevol classe; cultural, assistencial, formatiu, de previsió o anàlegs) que siguin d’interès per a les col·legiades i els col·legiats.
-
Registrar els títols de col·legiats en les modalitats de practicant, infermera, llevadora, ajudant tècnic sanitari, diplomat en Infermeria i qualsevol altre títol expedit pels països membres de la UE, en l’actualitat i en el futur, i per altres tercers països, amb l’homologació prèvia per part del Ministeri d’Educació i Ciència, si cal aquest requisit, i inscriure’ls en els llibres de registre corresponents.
-
Redactar i aprovar els reglaments d’ordre intern que s’estimin convenients per a la bona marxa del Col·legi.
-
Establir, mitjançant els acords i els convenis que calguin, les relacions del Col·legi amb la resta de col·legis, entitats i organitzacions.
-
Vetllar perquè els mitjans de comunicació social divulguin els avenços de la infermeria científicament arrelats i evitin tota propaganda o publicitat de caràcter general equívoca.
-
L’exercici i la gestió de totes aquelles competències que li siguin delegades i acceptades de les Administracions Públiques.
|