El passat dia 4 d’abril es va iniciar un programa de promoció d’alimentació saludable dirigit a la comunitat Xinesa del barri de Fons de Santa Coloma de Gramenet, liderat per l’Ajuntament del municipi. La professora del grau en Nutrició Humana i Dietètica, Cristina Vaqué-Crusellas, n’és col·laboradora.

L’Ajuntament d’aquest municipi es va inspirar amb la tesi doctoral de Saba Mohamed, dirigida per Cristina Vaqué, centrada a capacitar a les dones de la comunitat pakistanesa de Badalona i Santa Coloma de Gramenet en la millora dels hàbits alimentaris. Fomentar estils de vida saludables i generar vincles amb la comunitat xinesa és un dels objectius de l’Ajuntament, i junt amb altres iniciatives que estan impulsant, han donat suport a aquesta petita intervenció nutricional formada per 3 sessions d’educació alimentària realitzades per Yaoyu Chen, dietista-nutricionista.

L’objectiu d’aquesta intervenció és conscienciar als participants de l’impacte de l’alimentació en la seva salut i capacitar-los sobre pràctiques alimentàries saludables i sostenibles treballant com planificar la ingesta setmanal per aconseguir que sigui equilibrada; dissenyar i preparar propostes de tuppers saludables, i adequar els esmorzars i berenars, acord a qüestions de salut i sostenibilitat alimentària. Totes les sessions es treballen des d’un enfocament dinàmic i participatiu i es duen a terme a l’aula de cuina de la Biblioteca del barri de Fondo, que permet posar en pràctica els coneixements compartits a cada sessió.La primera trobada va comptar amb gran èxit de participació, esperant que pugui ser prou engrescadora per tal que assisteixin a les següents sessions plantejades, així com a altres activitats que l’Ajuntament pugui portar a cap per abordar la salut de les persones d’aquesta comunitat.