Portada de la revista ‘Cuina’ del mes de juny de 2020.

La dietista i nutricionista i coordinadora del grau en Nutrició Humana i Dietètica de la UVic, la Dra. Anna Vila, ha col·laborat aquest mes de juny en la nova edició de la revista Cuina, on ha parlat sobre la importància de seguir una dieta equilibrada i de consumir productes de temporada i de proximitat.

Anna Vila ha participat en aquesta edició de la revista Cuina, la número 240, un número on es reivindica, més que mai, la cuina amb productes de temporada i proximitat, on explica que consumir productes de temporada i de proximitat té un impacte molt baix sobre el medi ambient, evitant la contaminació generada sobretot pel transport de mercaderies. A la vegada, també ha volgut recordar la importància de la planificació d’àpats abans d’anar a comprar, per evitar malbaratar el menjar i reduir la despesa a la cuina.

Fotografia de l’article de la Dra. Anna Vila.

I sense treure-hi importància, Anna Vila també ha citat els errors més habituals que es cometen a l’hora de seguir una alimentació equilibrada, com ara basar-se en recomanacions genèriques que haurien de ser, en realitat, adaptades a cada individu, segons les seves necessitats d’ingesta en funció del seu cicle vital, de les seves necessitats energètiques o de les patologies que tingui cada persona. I ha posat especial èmfasi en la importància de posar-se en mans d’un dietista-nutricionista quan es vulguin o sigui necessari fer canvis en l’alimentació, perquè són els professionals qui sabran ajudar a adaptar l’alimentació a les necessitats específiques de cada persona. “Sabem què podem menjar i què no, però una cosa és saber-ho i l’altra és aplicar-ho correctament”, explica.