El 28 de maig es va celebrar el Dia Internacional de la Nutrició, una iniciativa impulsada per la Federación Española de Sociedades de Nutrición, Alimentación y Dietética (FESNAD), que aquest any va tenir lloc sota el lema: “Procesando seguridad, sostenibilidad y salud”.
Míriam Torres, degana de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar, va tenir l’oportunitat de participar en una jornada organitzada al Complex Hospitalari Universitari Moisès Broggi (CHUMB) de Sant Joan Despí, impartint una conferència sobre malbaratament alimentari i desnutrició. En aquesta intervenció es va posar el focus en l’impacte que l’alimentació té tant en la salut de les persones com en la del planeta.
També es va reflexionar sobre com el malbaratament alimentari en l’àmbit hospitalari pot tenir una relació directa amb la desnutrició hospitalària, un repte de salut pública encara poc visibilitzat.
La jornada es va centrar en la Desnutrició Relacionada amb la Malaltia (DRM), i va incloure diverses taules rodones, ponències i tallers pràctics, fomentant l’intercanvi de coneixement entre professionals sanitaris de diferents àmbits.
Els objectius de la jornada van ser els següents:
- Augmentar la sensibilització sobre la desnutrició relacionada amb la malaltia (DRM).
- Actualitzar els paràmetres per a la valoració i diagnòstic nutricional.
- Actualitzar els protocols i tractaments de la DRM.
- Millorar la comunicació entre professionals sanitaris involucrats en la DRM (atenció continuada), donat que el seu abordatge és multidisciplinari.
Aquesta jornada va evidenciar la importància d’un processament adequat dels aliments per garantir la seva seguretat, optimitzar la disponibilitat i contribuir a una alimentació equilibrada i sostenible.