A l’assignatura d’Estratègies d’Educació Alimentària del grau en Nutrició Humana i Dietètica, impartida per les professores Cristina Vaqué-Crusellas i Joy Ngo De la Cruz, aquesta setmana hem tingut el plaer de comptar amb la Dietista-Nutricionista Alba Coll, de la Fundació Alícia (https://alicia.cat/en/#).
La Fundació Alícia és un centre referent en investigació, dedicat a la innovació tecnològica en la cuina, la millora dels hàbits alimentaris i la valorització del patrimoni agroalimentari i gastronòmic.
Durant la sessió, l’Alba ens ha compartit diferents estratègies d’educació alimentària dirigides a persones amb càncer (Oncoalícia – Menjar durant el Tractament del Càncer), diabetis (Diabetes a la Carta) i disfàgia (Guia pràctica de gastronomia triturada).
Ha estat una sessió molt interessant, on hem pogut aprendre eines concretes per dissenyar programes d’educació alimentària adaptats a diferents comunitats. Sempre amb una base científica sòlida i un enfocament pràctic per millorar l’adherència a les recomanacions dietètiques i nutricionals proposades.