Al darrer plafó definíem què és la prevenció de riscos laborals i de què s’ocupa des del Comitè d’Empresa. Avui fem memòria de les tasques dutes a terme des de prevenció de riscos laborals el darrer any.
- Seguiment epidemiològic setmanal de la covid-19, adequació de la normativa i adaptacions necessàries en l’àmbit laboral.
- Revisió de les condicions dels llocs de feina: temperatura, il·luminació, humitat, soroll.
- Control de la qualitat ambiental de l’aire: seguiment de la ventilació de les aules i mesures correctores.
- Revisió dels informes de salut fets arribar al Comitè: anàlisi i revisió dels resultats globals i les propostes preventives de millora del personal treballador.
- Enquestes al personal treballador: disseny d’enquestes i anàlisi dels resultats, elaboració d’un informe de resultats i presentació al Comitè de Seguretat i Salut de la UVic-UCC.
- Seguiment d’accidents laborals.
- Seguiment del pla d’autoprotecció. El pla preveu, en un determinat centre de treball, les emergències que es poden produir com a conseqüència de la pròpia activitat i les mesures de resposta.
- Col·laboració amb l’empresa per a la millora dels equips de seguretat, control de les fonts d’aigua, espais sense fum, gestió dels espais de lactància, solucions de mobilitat, incorporació de la salut i la seguretat laboral en la rebuda dels nous treballadors, avaluació dels riscos dels llocs de feina, millora de les condicions del consultori de salut, participació en l’elaboració de material sobre mesures preventives i de promoció de la salut, actualització de la normativa sobre salut laboral, senyalització i gestió del soroll d’obres, redacció d’informes sobre seguretat i salut laboral.
- Atenció de les consultes i les queixes relacionades amb la salut laboral: fred o calor a les instal·lacions, necessitat d’eixugamans, adaptacions a llocs de feina, procediments davant d’emergències, canviadors de nadons, espais de lactància.
Els delegats de prevenció del Comitè d’Empresa són
- Jaume Miquel March, de la Facultat de Ciències, Tecnologia i Enginyeries (FCTE)
- Joan Carles Casas, Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar (FSB)
- Lluís Jurada, de l’àrea de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC)
- Marta Oliveró, de l’àrea de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC)
- Agustí Comella, de la Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia (FETEP)
Ens podeu fer consultes a delegats.prevenció@uvic.cat.
Deixeu un comentari