Cada any arriben milers de joves africans amb pasteres a les costes espanyoles. Entendre els motius que els impulsen a deixar-ho tot per atrapar el somni europeu, conèixer les dures experiències viscudes durant els llargs anys de viatge, així com entendre què experimenten quan es troben amb una realitat que no encaixa amb les seves perspectives un cop arribats a Europa, pot ajudar a gestionar aquest fet migratori i a plantejar accions per intentar disminuir aquest fenomen en origen.
L’11 d’abril, DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis Socials acollirà la conferència “Viatge al país dels blancs: lliçons apreses de l’experiència migratòria”. Durant la xerrada, aprofitant la recent presentació del llibre Viatge al país dels blancs, el seu autor, Ousman Umar, parlarà de resiliència, capacitat de superació, sentiment de pertinença, capacitat d’adaptació i, sobretot, del valor de l’educació, factors que han estat clau en la seva experiència vital.
La història d’Umar és una història de superació personal que mostra la crueltat i la duresa del camí que fan els que ho deixen tot per buscar una vida millor en un suposat món millor. Amb 12 anys se’n va anar de Ghana i va arribar a Europa després de travessar la meitat de l’Àfrica en un viatge de 5 anys. Va creuar el Sàhara a peu, va creuar el mar en pastera, va caure en el parany de les màfies i va viure l’estada al CIE de Fuerteventura. Finalment, va començar una nova vida a Barcelona amb una nova família.
Des de fa anys treballa per aconseguir que la seva història no es repeteixi. És per això que l’any 2012 va fundar l’ONG Nasco Feeding Minds, que busca, mitjançant la formació i l’educació, familiaritzar els nens i nenes ghanesos amb les eines digitals i facilitar-los l’accés a la informació necessària per crear oportunitats i decidir el seu futur. El 2018, seguint en aquesta línia, es va integrar a l’equip de Proactiva Open Arms, com a coordinador a l’Àfrica.
Data: 11 d’abril de 2019 de 17 a 19 h.
Lloc: Sala Mercè Torrents. Edifici C. Campus de Miramarges. UVic-UCC. (Carrer Miquel Martí i Pol, s/n, primer soterrani. Vic).
Inscripció: Les places són limitades i cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari.
Organitza: DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis Socials i Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la UVIC-UCC
Add Your Comment