El CoMB reconeix amb aquest guardons els facultatius que han destacat “per una trajectòria exemplar d’exercici de màxima qualitat i per l’enaltiment dels valors que configuren el professionalisme mèdic”
La metge i investigadora de la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades Beatriz Mothe rebrà aquesta tarda un dels Premis a l’Excel·lència Professional que cada any lliura el Col·legi de Metges de Barcelona (COMB). El COMB reconeix amb aquest guardons els facultatius que han destacat “per una trajectòria exemplar d’exercici de màxima qualitat i per l’enaltiment dels valors que configuren el professionalisme mèdic”, escollits per un jurat constituït per metges i metgesses de reconegut prestigi, a petició dels companys de professió. L’acte de lliurament tindrà lloc a les 19h, a l’Auditori Axa de Barcelona.
La Dra. Beatriz Mothe treballa a la Fundació IrsiCaixa des del 2007. Va centrar el seu doctorat en l’estudi dels mecanismes immunològics, virològics i genètics que determinen el control de la infecció pel VIH i que es podrien incorporar en el disseny de nous candidats a vacunes terapèutiques. Després de dues estades al Ragon Institute de Boston i l’NCI-Frederick, ara és investigadora del grup d’Immunitat Cel·lular i Genètica de l’Hoste d’IrsiCaixa, al capdavant del qual hi ha el doctor Christian Brander. També treballa a la Unitat de VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Fundació Lluita contra la Sida) i és investigadora de la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades des del 2014.
El febrer d’aquest any, la Dra. Mothe va presentar a Seattle els resultats d’un assaig clínic, que va aconseguir per primer cop que el sistema immunitari de 5 persones controlessin el VIH per si sol durant un període de temps llarg (5, 13, 17, 20 i 27 setmanes, respectivament, en el moment de presentació dels resultats). La notícia va ser especialment rellevant perquè es tractava del primer cop que una intervenció terapèutica contra el VIH aconseguia demostrar que es pot reeducar el sistema immunitari d’algunes persones infectades per a que controlin el virus sense necessitat de fàrmacs.
L’acte d’avui servirà també de reconeixement a la història dels trasplantaments a Catalunya. El Dr. Josep M. Campistol, director general de l’Hospital Clínic, oferirà la conferència “Mig segle de trasplantaments renals a Catalunya: un projecte d’èxit”.
Podeu consultar aquí la llista completa de premiats en l’edició d’enguany
Add Your Comment