Roda de Ter – Vic, 16-18 de novembre de 2023

 

Montsita Rierola, El color del poema, 2022

 

A mitjan març de 1999 la Universitat de Vic va organitzar el «Col·loqui Miquel Martí i Pol: 1948-1998, cinquanta anys de poesia». Aquella ocasió va ser la primera dedicada a l’estudi acadèmic de l’escriptor de Roda de Ter. Passat ja un temps i coincidint amb el desè aniversari del seu traspàs, la Universitat de Vic va convocar el «II Col·loqui Internacional Miquel Martí i Pol», centrat a analitzar la trajectòria literària martipoliana, la inserció de l’autor en els corrents estètics de la seva època i la recepció de la seva obra.

Ara, deu anys després d’aquell segon col·loqui, la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la Universitat de Vic, la Fundació Miquel Martí i Pol i la Societat Catalana de Llengua i Literatura convoquem el «III Col·loqui Internacional Miquel Martí i Pol» en la commemoració del 20è aniversari de la mort del poeta.

S’ha estructurat en tres grans línies temàtiques:

  1. Miquel Martí i Pol. L’escriptor i la seva obra (vida, poesia, narrativa, crítica, traduccions, assaigs, aspectes biogràfics…)
  2. Patrimoni literari i identitat. Projecció i recepció de Miquel Martí i Pol (incidència en altres escriptors, projecció social i nacional, didàctica de la seva obra, edicions, traduccions, musicacions, adaptacions teatrals i corals…)
  3. Context literari, social i polític. Miquel Martí i Pol i la seva època (corrents literaris, grups, revistes, el món de les fàbriques, moviments socials i literatura, epistolaris…)

Termini de presentació dels resums de les comunicacions d’uns 1.500 caràcters amb espais (per correu electrònic comunicacio@miquelmartiipol.cat): 17 de març de 2023. El resum ha d’anar acompanyat d’un petit currículum de l’autor/a. Es notificarà abans del 21 d’abril de 2023 si les comunicacions han estat acceptades.

AMPLIACIÓ del termini de presentació de comunicacions: 21 d’abril de 2023. Es notificarà abans del 5 de maig de 2023 si les comunicacions han estat acceptades.

La durada de les comunicacions serà de 20 minuts.

Vegeu la PRIMERA CIRCULAR

Vegeu la SEGONA CIRCULAR (programa i conferències)

DARRERA CIRCULAR – PROGRAMA

Inscripció en línia: des del 2 d’octubre de 2023 https://forms.creacongresos.com/cimmp2023/

 

Organitza:
Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la UVic-UCC / Fundació Miquel Martí i Pol / Societat Catalana de Llengua i Literatura

Amb el suport i la col·laboració de:
Ajuntament de Roda de Ter / Reduccions: revista de poesia / Espais Escrits / Amics de la Fundació Miquel Martí i Pol / Glossa – Grup de Recerca en Lingüística Aplicada, Didàctica i Literatura / Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia (Universitat de Vic-UCC) / Biblioteca Bac de Roda de Roda de Ter / Casino de Vic / Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (ILC)

Aquesta activitat compta amb el suport dels ”Ajuts per a l’organització d’activitats en l’àmbit de la divulgació científica i de la formació en matèria de recerca 2023” del Vicerectorat de Recerca i Transferència de Coneixement, i amb la col·laboració de la Unitat de Divulgació Científica (UVic-UCC).

Podeu trobar tota la informació al web de la Fundació Miquel Martí i Pol de Roda de Ter: