El Portal de la Recerca de Catalunya, entre els portals de recerca europeus

with No hi ha comentaris

El Portal de la Recerca de Catalunya (PRC) ha participat en la gravació d’un vídeo sobre portals de recerca europeus, que ha organitzat el grup de treball europeu CRISCROS, del qual també forma part el PRC, i que s’ha presentat al congrés CRIS2024 a la Universitat Tecnològica de Viena.

Al vídeo es presenten diverses característiques distintives de cinc portals de recerca europeus diferents. Els portals que hi apareixen són: Flanders Research Information Space (FRIS), Croatian Research Information System (CroCRIS), Finland’s National Research Information Portal (Research.fi), Research Portal Denmark i el Portal de la Recerca de Catalunya.

Sobre el PRC, el vídeo destaca els diferents tipus de registres que es carreguen (publicacions, tesis, datasets, etc.), els estàndards utilitzats per agregar la informació, els identificadors comuns usats, i el públic objectiu del portal, entre altres.

El vídeo està disponible al canal de YouTube de la fundació austríaca Ris Synergy. El PRC apareix a partir del minut 3:12, tot i que us animem a visualitzar el vídeo complet per conèixer característiques interessants d’altres portals semblants al PRC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *