Disponible l’edicio 2023 del Journal Citation Reports

with No hi ha comentaris

Clarivate Analytics acaba de publicar els nous Journal Citation ReportsJCR 2023, que recopilen els índexs d’impacte de revistes de l’any 2022, basats en les dades extretes del portal Web of Science. És important tenir en compte que aquesta actualització encara és provisional, i pot patir algun canvi en el futur.

La novetat principal que presenta aquesta edició és l’extensió del factor d’impacte (Journal Impact Factor o JIF) a totes les revistes incloses a la Col·lecció Principal de Web of Science abans de l’1 de gener de 2023, incloent-hi, per primera vegada, aquelles indexades a Arts and Humanities Citation Index (AHCI) i Emerging Sources Citation Index (ESCI). Així, 9.136 revistes de més de 3.000 editorials han rebut per primera vegada el seu factor d’impacte en JCR, encara que no rebran la seva classificació en quartils o percentils fins a l’actualització amb les dades corresponents al 2023, que veurà la llum amb l’edició del 2024 .Afegeix

Una altra de les novetats destacades que porta aquesta nova edició és la reducció del nombre de decimals que ofereix el JIF. Aquest any, el JIF només ofereix una posició decimal, en lloc de les tres que oferia fins a l’any passat. Segons Clarivate, aquesta reducció té com a objectiu que els i les usuàries de JCR considerin indicadors addicionals i dades descriptives en comparar revistes.

L’edició 2023 de JCR mostra informació bibliomètrica, incloent-hi el factor d’impacte, de més de 21.500 revistes agrupades en 254 categories i editades a 112 països, incloent-hi:

  • 13.668 revistes de les àrees de les ciències de la salut, tecnologia i ciències experimentals.
  • 7.123 publicacions corresponents àrees de les ciències socials.
  • 3.248 títols enquadrats en àrees d’humanitats i art.

En aquesta edició JCR 2023, Clarivate Analytics ha indexat més de 5.600 revistes editades sota el model Gold Open Access.

A més del factor d’impacte (JIF), JCR permet consultar altres mètriques, com Immediacy indexCited half liveEigenfactor, etc.

Font: UVIC-UCC Notícies, 03/07/2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *