Del 24 al 30 d’octubre se celebra arreu del món la Setmana Internacional de l’Accés Obert (International Open Access Week), una iniciativa anual per promoure l’accés obert (AO) al món acadèmic i de la recerca. Aquest any el lema és Open for Climate Justice i té com a objectiu conscienciar sobre com l’accés obert pot ser un mitjà per a la justícia climàtica.
Sota aquest lema, es pretén fomentar la connexió i la col·laboració entre el moviment climàtic i la comunitat oberta internacional, i és que afrontar la crisi climàtica requereix un ràpid intercanvi de coneixements que traspassa les fronteres geogràfiques, econòmiques i disciplinàries.
La Setmana de l’Accés Obert és una oportunitat valuosa per connectar l’impuls global cap a l’intercanvi obert de coneixement amb l’avenç dels canvis polítics i la importància de les qüestions socials que afecten les persones de tot el món. Individus, institucions i organitzacions d’arreu hi participen amb diferents activitats, com també ho fan les universitats catalanes:
- Setmana de l’Accés Obert a la UB
- Setmana de l’Accés Obert a la UAB
- Setmana de l’Accés Obert a la UPC
- Setmana de l’Accés Obert a la UdG
- Setmana de l’Accés Obert a la URV
- Setmana de l’Accés Obert a la UOC
Des del CSUC també ens bolquem en la Setmana Internacional de l’Accés Obert amb l’organització de la xerrada “Los beneficios de la Ciencia Abierta para los investigadores“, de Bianca Amaro, presidenta de la Red de Repositorios de Acceso Abierto a la Ciencia – LA Referencia. Aquesta xerrada es podrà seguir en línia a través del canal de YouTube del Consorci el 25 d’octubre a les 15.00 h.
A Twitter, la Setmana de l’Accés Obert es podrà seguir amb l’etiqueta oficial #OAweek.
Font: CSUC, 17/10/2022
Deixa un comentari