El Portal de la Recerca de Catalunya durant el 2021

with No hi ha comentaris

El 2021 ha finalitzat amb 51 institucions al Portal de la Recerca de Catalunya (PRC), 12 universitats i 39 centres de recerca de la Institució CERCA (Centres de Recerca de Catalunya).

A la fi de 2021, el Portal referenciava, entre d’altres, més de 700.000 publicacions i 19.096 investigadors/es. La mitjana de publicacions i tesis incloses al PRC en accés obert entre el 2013 i el 2020 ha estat del 31,4%.

Entre les principals actuacions realitzades, destaca la incorporació del PRC al Catàleg de Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya. En concret, s’han afegit un total de cinc conjunts de dades diferents (publicacions, projectes, grups, departaments i investigadors) que són consultables accedint al Catàleg.

A més, també cal destacar les accions següents:

  • S’ha actualitzat la visualització de les estadístiques pel que fa les publicacions, investigadors i evolució del contingut afegit. En tots els casos, es poden visualitzar les xifres que generen el gràfic i descarregar-les en format d’imatge. Pel que fa a les publicacions i investigadors, s’ha incorporat un nou gràfic per tipologia i una barra extensible per definir un rang d’anys concrets. Els gràfics segueixen sent clicables i cercables.
  • S’ha millorat la visualització de les estadístiques de l’indicador d’accés obert. Així es poden consultar, a més de la quantitat total de documents en accés obert i tancat que es troben dins del PRC, la quantitat de documents segons la seva tipologia. Aquestes novetats s’han implementat al gràfic de l’indicador global, el qual té per objectiu mesurar el grau d’accés obert de les publicacions que consten al PRC i al gràfic de l’indicador per institució i any, conformant la imatge en l’estat de la qüestió per a cada institució participant del Portal.
  • S’ha redissenyat el validador per facilitar l’ús dels informes de qualitat i l’eina PRC dedup, que permet l’agregació i depuració de les dades, i que a partir d’ara es basa en l’ús d’eines SPARK Machine Learning, màquines HPC i big data com el PRC quality.

Font: CSUC, 18/07/2022

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *