Plataformes nacionals i regionals de revistes en accés obert

with No hi ha comentaris

Jeroen Sondervan, consultor de publicacions en obert a la Utrecht University Library, ha estat convidat al blog d’SPARC Europe per parlar sobre les plataformes nacionals i regionals de publicació en accés obert.

A la seva entrada, Sondervan, relaciona el webinar d’SPARC Europe sobre plataformes nacional i regionals de publicació en obert amb el context de la Conferència Europea de Ciència Oberta (OSEC) de París. La sessió de la OSEC dedicada al “futur de la publicació acadèmica” ha servit per conscienciar sobre la necessitat de disposar de publicacions diamant.

Dos mesos abans d’aquesta conferència, el 2 de desembre de 2021, Sondervan junt amb SPARC Europe va organitzar el webinar que mostrava algunes de les plataformes de publicacions d’accés obert regionals i nacionals ben organitzades a Europa, totes plataformes diamant: RACO a Catalunya, Hrçak a Croàcia, Journal.fi a Finlàndia, OpenEditions.org a França i Openjournals.nl als Països Baixos.

Aquesta entrada se centra en les diferències i punt en comú entre els dos enfocaments presentats i destaca dos temes que els participants del webinar van assenyalar com a rellevants: la interoperabilitat i el finançament/governança.

Podeu llegir l’entrada completa al blog d’SPARC Europe.

Font: CSUC, 28/03/2022

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *