Sandra Ezquerra

[:ca]Sandra Ezquerra és doctora en sociologia per la University of Oregon (EUA) i llicenciada en Història i Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Barcelona. A l’actualitat és professora agregada a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVIC-UCC), on dirigeix la càtedra UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures i coordina el grup de recerca Societat, Polítiques i Comunitats Inclusives (SoPCI), el qual va ser reconegut en l’any 2014 com a grup de recerca emergent per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya.

Abans d’incorporar-se com a professora i investigadora de la UVIC-UCC l’any 2011, va treballar durant dos anys com a investigadora postdoctoral a l’Àrea d’Inclusió Social i Ciutadania de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona, on segueix col·laborant com a investigadora i com co-coordinadora del Màster Interuniversitari en Polítiques Socials i Acció Comunitària. Les seves investigacions han estat centrades des de fa anys en qüestions relacionades amb l’economia feminista i les cures remunerades i no remunerades. Els seus escrits i la seva producció científica han girat al voltant de anàlisi de l’economia des d’una perspectiva feminista, de les relacions entre la crisi econòmica i l’anomenada crisi de les cures i sobre les potencialitats de l’àmbit públic i el comunitari com a eixos vertebradors d’una nova organització social de les cures. L’any 2015 va participar, com a membre del comitè organitzador i del comitè científic, en l’organització i celebració del V Congrés Estatal d’Economia Feminista a Vic, en el qual es van trobar 400 persones provinents del món de l’acadèmia, de l’economia social i solidària i dels moviments socials per compartir resultats de diverses investigacions i per debatre propostes des de l’economia feminista als reptes socials i econòmics plantejats per la crisi actual[:es]Sandra Ezquerra es doctora en sociología por la University of Oregon (EEUU) y licenciada en Historia y Antropología Social y Cultural por la Universidad de Barcelona. En la actualidad es profesora agregada en la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVIC-UCC), donde dirige la cátedra UNESCO Mujeres, Desarrollo y Culturas, y coordina el Grupo de investigación Sociedad, Políticas y Comunidades Inclusivas (SoPCI), el cual fue reconocido en el año 2014 como grupo de investigación emergente por la Agencia de Gestión de Ayudas Universitarias y de Investigación (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya.

Antes de incorporarse como profesora e investigadora de la UVIC-UCC en el año 2011, trabajó durante dos años como investigadora postdoctoral en el Área de Inclusión Social y Ciudadanía del Instituto de Gobierno y Políticas Públicas (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona, donde sigue colaborando como investigadora y como co-coordinadora del Máster Interuniversitario en Políticas Sociales y Acción Comunitaria. Sus investigaciones han estado centradas desde hace años en cuestiones relacionadas con la economía feminista y los cuidados remunerados y no remunerados. Sus escritos y su producción científica han girado en torno al análisis de la economía desde una perspectiva feminista, de las relaciones entre la crisis económica y la llamada crisis de los cuidados, y sobre las potencialidades del ámbito público y el comunitario como ejes vertebradores de una nueva organización social de los cuidados. En el año 2015 participó, como miembro del comité organizador y del comité científico, en la organización y celebración del V Congreso Estatal de Economía Feminista en Vic, en el que se encontraron 400 personas provenientes del mundo de la academia, de la economía social y solidaria y de los movimientos sociales para compartir resultados de diversas investigaciones y para debatir propuestas desde la economía feminista a los retos sociales y económicos planteados por la crisis actual[:]