Marta G. Rivera Ferre

[:ca]Marta G. Rivera-Ferre és investigadora Ramón i Cajal a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC); coordinadora de la línia d’investigació “Comunitats sostenibles, innovacions socials i territoris” al grup SGR Societat, Polítiques i Comunitats Inclusives (SoPCI) i directora de la Càtedra Agroecologia i Sistemes Alimentaris. És llicenciada i doctora en Veterinària, en l’especialitat Producció Animal i Economia Agrària per la Universitat de Còrdova; i Màster per la Universitat d’Aberdeen.

Ha efectuat estades investigadores en el Rowett Research Institute del Regne Unit, el Alterra Research Institute i la Universitat de Wageningen als Països Baixos, en aquests últim com a investigadora postdoctoral. També ha estat investigadora postdoctoral a la Universitat Autònoma de Barcelona i el Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari – CREDA-UPC-IRTA. Compta amb més de 60 publicacions, 39 de les quals articles, 24 d’elles en revistes internacionaels peer-reviewed, 25 capítols de llibres i 3 llibres.

La seva experiència investigadora li ha proporcionat un perfil multidisciplinari en anàlisi dels sistemes agroalimentaris des la producció al consum. En els últims anys s’ha centrat en l’àmbit de la sociologia de l’agricultura i l’alimentació, particularment en les interaccions entre agricultura, alimentació, societat i medi ambient, amb èmfasi en l’adaptació al canvi climàtic i la seguretat i sobirania alimentàries, així com en la funció social de la agriculutura i el paper de les dones des d’una perspectiva d’estudis feministes. Ha participat com a autora capdavantera en dos panells de l’ONU: Avaluació Internacional del coneixement agrari, la ciència i la tecnologia per al desenvolupament (IAASTD, 2005-2008) i Panell Intergovernamental del Canvi Climàtic (IPCC, 2010-2014).[:es]Marta G. Rivera-Ferrer es investigadora Ramón y Cajal en la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC); coordinadora de la línea de investigación “Comunidades sostenibles, innovaciones sociales y territorios” en el Grupo de investigación Sociedades, Políticas y Comunidades Inclusivas, y directora  de la Cátedra “Agroecología i Sistemas Alimentarios”. Es licenciada y doctora en Veterinaria, en la especialidad Producción Animal y Economía  Agraria por la Universidad de Córdoba; y Máster por la Universidad de Aberdeen.

Ha efectuado estancias investigadoras en el Rowett Research Institute del Reino Unido, el Alterra Research Institute y la  Universidad de Wageningen en los Paises Bajos, en éstos último como investigadora postdoctoral. También ha sido investigadora postdoctoral en la Universidad Autònoma de Barcelona i el Centro de Investigación en Economía y Desarrollo Agroalimentario – CREDA-UPC-IRTA. Cuenta con más de 60  publicacions, 39 de las cuales artículos, 24 de ellos en revistas  internacionaels peer-reviewed, 25 capítulos de libros y 3 libros.

Su experiencia investigadora le ha proporcionado un perfil multidisciplinar en análisis de los sistemas agroalimentarios desde la producción al consumo. En los últimos años se ha centrado en el ámbito de la sociología de la agricultura y la alimentación, particularmente en las interacciones entre agricultura, alimentación, sociedad y medio ambiente, con énfasis en la adaptación al cambio climático y la seguridad y soberanía alimentarias, así como en la función social de la agricultura y el papel de las mujeres desde una perspectiva de estudios feministas. Ha participado como autora puntera en dos paneles de la ONU: Evaluación Internacional del  conocimiento agrario, la ciencia y la tecnología para el desarrollo (IAASTD, 2005-2008) y Panel Intergubernamental del Cambio Climático (IPCC,  2010-2014).[:]