Marina Di Masso

[:ca]Marina Di Masso és doctora en Sociologia i llicenciada en Ciències Ambientals per la UAB. Ha treballat com a investigadora a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP), al Centre d’Investigacions Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques (CIEMAT) i a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (UAB). Actualment és investigadora postdoctoral (Juan de la Cierva) a la Càtedra en Agroecologia i Sistemes Agroalimentaris de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (Uvic-UCC), on també és part del grup de recerca sobre Societats, Polítiques i Comunitats Inclusives (SoPCI).

Dins de la sociologia ambiental ha anat dirigint el seu àmbit d’investigació cap als estudis agraris crítics, enfocant els seus interessos de manera àmplia cap a la sobirania alimentària com a proposta de transformació social en l’àmbit agroalimentari, l’agroecologia política i el desenvolupament de paradigmes alternatius de producció, distribució i consum. Ha investigat sobre drets de propietat intel·lectual i biodiversitat cultivada, aspectes socials de la controvèrsia al voltant dels transgènics i més recentment sobre xarxes alimentàries alternatives a Catalunya, analitzant en particular el moviment per la sobirania alimentària. També ha investigat àmpliament sobre polítiques públiques de sostenibilitat, així com realitzat estudis sobre percepció social i opinió pública sobre temàtiques ambientals. És membre de l’equip coordinador del Postgrau en Dinamització Local Agroecològica (UAB), que ja ha completat tres edicions.[:es]Marina Di Masso es doctora en Sociología y licenciada en Ciencias Ambientales por la UAB. Ha trabajado como investigadora en el Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP), en el Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas (CIEMAT) y en el Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (UAB). Actualmente es investigadora postdoctoral (Juan de la Cierva) de la Cátedra en Agroecología y Sistemas Agroalimentarios de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (Uvic-UCC), donde también es miembro del Grupo de investigación sobre Sociedades, Políticas y Comunidades Inclusivas (SoPCI).

Dentro de la sociología ambiental ha ido dirigiendo su ámbito de investigación hacia los estudios agrarios críticos, enfocando sus intereses de manera amplia hacia la soberanía alimentaria como propuesta de transformación social en el ámbito agroalimentario, la agroecología política y el desarrollo de paradigmas alternativos de producción, distribución y consumo. Ha investigado sobre derechos de propiedad intelectual y biodiversidad cultivada, aspectos sociales de la controversia alrededor de los transgénicos y más recientemente sobre redes alimentarias alternativas en Catalunya, analizando en particular el movimiento por la soberanía alimentaria. También ha investigado ampliamente sobre políticas públicas de sostenibilidad, así como realizado estudios sobre percepción social y opinión pública sobre temáticas ambientales. Es miembro del equipo coordinador del Posgrado en Dinamización Local Agroecológica (UAB), que ha completado ya su tercera edición.[:]