Dijous 15 de setembre de 2016
16:30h
Aula T116 (Campus de la Torre dels Frares)

Per desenvolupar tecnologies assistives per l’ésser humà, cal fer servir sistemes de percepció capaços de treballar en els entorns variables, caòtics, i desendreçats en què vivim.
En el cas de sistemes de percepció basats en Visió per Computador, no ens podem basar només en sol·lucions geomètriques, sinó que cal afegir tecnologies d’intel·ligència artificial. En aquesta xerrada es farà una breu explicació de l’evolució del camp en els últims 20 anys, començant pels models geomètrics utilitzats per reconèixer objectes. Després es repassaran les tecnologies d’anàlisi facial, i es comentarà la revolució de les xarxes neuronals profundes (re-introduïdes el 2013) que han revolucionat el camp.
Finalment parlarem de possibles aplicacions d’aquestes tecnologies als camps de l’assistència a persones amb visió disminuïda i gent gran.

Manuel Martínez Torres ha estudiat Telecomunicacions i Informàtica a la UPC, a més a més d’haver cursat un Màster en Robòtica i Visió conjuntament entre IRI i Carnegie Mellon. Actualment està acabant el seu doctorat al Computer Vision for Human-Computer Interaction Lab del Karlsruhe Institute of Technology, Alemanya.
Els seus camps de treball són la visió per computador en entorns domèstics, machine learning, i robòtica humanoide, i com a aplicació: health care. Ha publicat a ICRA, IJRR, ICPR entre d’altres, i ha rebut recentment un premi a millor pòster en un workshop de la ICML (Machine Learning). També ha guanyat premis en concursos internacionals de programació. Ha treballat en diverses empreses gestionat una desena de projectes internacionals, i imparteix classes des del 2010.

Aquí podeu consultar la seva pàgina personal: https://cvhci.anthropomatik.kit.edu/~manel/