Els alumnes de 2n de Mecatrònica construeixen maquetes de ponts des de l’assignatura d’Elasticitat i Resistència de Materials

Posted by 21 de June de 2016

pont 2  ponts

Des de l’assignatura d’Elasticitat i Resistència de Materials, de 2n del grau de Mecatrònica, i com a part aplicada dels coneixements adquirits a l’assignatura, els alumnes han de dissenyar, calcular i construïr la maqueta d’una passarel·la per a vianants sobre el riu Onyar a Girona. Aquest pont representarà una substitució de l’actual pont de les Peixateries Velles de Girona construït per l’empresa Eiffel et Cie. de París i basat en dos projectes pràcticament iguals, un de 1862 de l’enginyer Bergué i un altre de 1876 de l’enginyer d’Almeda. El pont ha de ser fet a escala 1/25 i dissenyat per a suportar una càrrega de 5kN/m2. La construcció és a base de pals de polo, fullola i cola.
Un cop fets, els ponts es posen a prova, caregant-los per comprovar si han estat ben calculats i construits. Cadascun dels pesos que veieu a les fotos és de 2,5kg.

Entreu aquí per a veure les fotos: https://www.flickr.com/photos/142685318@N02/albums

Albert Palou professor de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic- UCC participa en una conferència al Temple Romà de Vic el 16 de juny

Posted by 8 de June de 2016

temple romà

International Workshop on Higher Education

Posted by 7 de June de 2016

international-workshop

We want to inform you that we have open the enrollment period for the activities of the 6th Internanational Workshop on Higher Education. The IWHE is of interest to researchers, doctoral students, university teachers in general and leaders of enterprises and public service organisations.

All the activities are free, but please bear in mind that, to attend activities and to have a attendance certificate, you need to register.

Important: INSTRUCTIONS to fill in the form (please, read before fill in the form). It is important that you indicate in the observations section of the form the name of the activity or activities to which you want to register (with the exact name of the activity or activities contained in the programme).

El dissabte 4 de juny es va celebrar el torneig classificatori de la World Robot Olympiad a la UVic-UCC

Posted by 7 de June de 2016

wro 1

El passat dissabte 4 de juny de 2016, la UVic-UCC va acollir, per tercera vegada, el torneig classificatori de la World Robot Olympiad (WRO), competició de robòtica adreçada a joves estudiants d’entre 7 i 15 anys.

A l’edició d’enguany de la WRO a la UVic-UCC hi van prendre part 11 equips:

 • Cinc equips a la competició Regular Elementary, amb el repte “Clean Road to School” :
  Il·luminats d’eXplorium (La Garriga),
  The Nak’s (Artés),
  Aprentik Junior (Tona)
  Juniors d’eXplorium (La Garriga)
  i Lego Friends (Artés).
 • Sis equips més a la competició Regular Junior High, amb el repte “Waste Sorting“:
  Marrecs de Vilassar (Vilassar de Mar),
  Nebitobi (Sant Salvador de Guardiola),
  Arobot (Platja d’Aro)
  Arobot Dangerous (Platja d’Aro),
  Aprentik High (Tona)
  i Dakota James (Vilassar de Mar)

Tots els equips van haver de construir els seus robots des de zero en les primeres dues hores i mitja del torneig. Després, es van disputar quatre rondes de competició sobre les taules de joc instal·lades a l’Aula Magna de l’edifici del Campus de la Torre dels Frares. L’equip Lego Friends de l’Escola Vedruna d’Artés va resultar el guanyador de la categoria Regular Elementary, mentre que l’equip Arobot, de l’Escola Els Estanys, de Platja d’Aro, va guanyar a la categoria Regular Junior High.

Els dos equips vencedors tindran accés a la final estatal que se celebrarà a Logronyo el 10 de setembre de 2016, i allà competiran per aconseguir un lloc a la final mundial –que es disputarà a Nova Delhi (Índia), a finals de novembre.
La matinal de robòtica es va cloure amb el lliurament de premis, que va anar a càrrec de Carles Soler, president de la Fundació EducaBOT, i de la Dra. Laura Dempere, degana de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic-UCC.

Podeu veure un recull de fotografies d’aquesta matinal de robòtica al següent enllaç: https://flic.kr/s/aHskBdpjzx

wro 2   wro 3

Jordi Solé investiga sobre l’apenentatge de l’escriptura a les escoles

Posted by 7 de June de 2016

nens-suecs

Els professors Andreu Comajuncosas i Marc Faúndez de l’Escola Politècnica del Tecnocampus han presentat al Congrés Internacional WIRN’2016 un estudi sobre les conseqüències de l’aprenentatge de l’escriptura a les escoles. En aquesta investigació hi han participat 200 alumnes de dues escoles (dos grups de nens de 3r de primària i dos grups de nens de 6è de primària). En una escola s’ensenya lletra majúscula i a l’altra l’escriptura clàssica. Es vol debatre sobre la conveniència o no d’eliminar l’ensenyament de lletra lligada per ensenyar altres habilitats com pot ser escriure en un teclat tal i com es planteja a Finlàndia.

S’ha demostrat que els nens i nenes que aprenen a escriure lletra lligada són més ràpids a l’hora de dibuixar i escriure en majúscules que els que només aprenen a escriure amb lletra de pal (lletres separades).

En aquest estudi també hi participa en Jordi Solé i Casals, de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la Universitat de Vic i la psicòloga Marta Porter i Tresserra de la Universitat Pompeu Fabra.

Application to participate in an Industrial Doctorate Project

Posted by 3 de June de 2016

doctorats-logo

DOCTORAT INDUSTRIAL. Whole Genix, S.L., Institut Josep Carreras i Grup de Recerca en Bioinformàtica i Estadística Mèdica (Uvic-UCC).
Refining and improving a NGS gene panel for clinical diagnosis of hereditary hematologic diseases and discovery of new genes.

APPLICATION TO PARTICIPATE IN AN INDUSTRIAL DOCTORATE PROJECT

More information. 

Marta Otero va presentar una comunicació oral en el Congrés anual de la Society for Investigative Dermatology

Posted by 3 de June de 2016

Marta-Otero-a-Phoenix

La Dra. Marta Otero, que està fent una mobilitat a la Boston University School of Medicine, ha assistit aquest mes de maig a la 75è. edició del Congrés anual de la Society for Investigative Dermatology (SID), on va presentar la comunicació “Disminució de la prevalença de les úlceres digitals en pacients amb esclerosi sistèmica tractats amb SSRs”.

Aquesta conferència anual va reunir a Phoenix (Arizona) entorn de 2.000 investigadors bàsics i clínics del camp de la dermatologia. Marta Otero és la coordinadora del grup de recerca Reparació i Regeneració Tissular (TR2Lab) de la UVic-UCC.

Una delegació de Ciudad de Panamá visita el CT BETA

Posted by 3 de June de 2016

Panamá

Una delegació de la Municipalidad de Ciudad de Panamà ha visitat Catalunya, des del 30 de maig al 3 de juny de 2016, per conèixer de primera mà el model de gestió de residus català, en el marc del projecte “Desenvolupament d’un Pla Integral de Gestió de Residus a la Ciutat de Panamà” finançat per la Diputació de Barcelona i liderat pel Centre Tecnio BETA de la UVic-UCC. La visita té per objectiu portar a terme una transferència de coneixement que permeti desenvolupar amb criteris tècnics i sostenibles el futur Pla Municipal de Gestió integral de Residus de Ciutat de Panamá.

Durant la seva estada a Catalunya, la delegació ha fet visites tècniques a diverses instal·lacions de gestió i valorització de residus com la Mancomunitat la Plana, el CTR i el dipòsit controlat d’Orís, la planta de selecció d’envasos de Vic i l’Ecoparc 2. També han assistit a unes jornades tècniques de formació amb la Agència de Residus de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el Consell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de Vic, entre d’altres.

Durant les visites i formacions s’han abordat temes com la fiscalitat i la legislació ambiental, així com diferents sistemes de recollida (la recollida porta a porta) i valorització dels residus (material i energètica).

El CT Beta rep un ajut del programa europeu POCTEFA per millorar la competitivitat al sector làctic

Posted by 3 de June de 2016

poctefa

Un projecte del CT Beta per millorar la competitivitat del sector làctic tradicional a la zona transfronterera entre Espanya, França i Andorra ha estat seleccionat per rebre el cofinançament del programa europeu POCTEFA. Durant els propers tres anys, el centre desenvoluparà el projecte que, amb el nom d’Innolact, pretén innovar en el sector làctic a través de la capacitació i la formació de les persones que l’integren i el desenvolupament de productes i de solucions innovadores que es puguin comercialitzar.

En total, Innolact vol desenvolupar 8 productes làctics innovadors i una eina de sostenibilitat ambiental. A més, es proposa capacitar el sector, diversificar les empreses cap a activitats de més valor afegit i constituir una associació transfronterera de productes làctics.