L’Albert Palou professor de la UVic- UCC participarà en la Setmana de la Natura el 05/06

Posted by 27 de May de 2016

En motiu del Dia Mundial del Medi Ambient i de la campanya “Recuperem 50 fonts!”, farem una visita guiada al meandre del riu Gurri en el seu pas per Vic fins el pont del Bruguer (1.5 km aprox.). Comentarem el meandre, la vegetació de la llera del riu i la seva fauna associada, les dues fonts i el molí que trobem pel camí.

10h. Punt de trobada. Recorregut pel meandre del Gurri i descoberta de les fonts i el molí.
12h. Fi de l’activitat.

A càrrec de:
Albert Palou, membre del grup de recerca en Biodiversitat, Ecologia, Tecnologia i Gestió Ambiental de la UVic-UCC.

Xavier Cervera, guia del patrimoni històric de Vic i creador de visites guiades ForumVicus.

Estudiants de Batxillerat del col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic, que han realitzat un estudi ecològic d’un tram del riu Gurri i ens explicaran els resultats.

 

Ens trobarem a la rotonda del sector Sant Llàtzer (Vic-Calldetenes). Vegeu la ubicació aquí: https://goo.gl/maps/GNai9iF6FSu

Podeu descarregar el programa de la sortida aquí.

Teknós organitza la Setmana Tecnològica

Posted by 27 de May de 2016

tecknos

Des del 27 de juny a l’1 de juliol el Centre Teknós del Campus Professional de la UVic-UCC i Make&Learn (Techtalent SCP) organitzen La Setmana Tecnològica, dirigida a joves d’ESO, Batxillerat i Cicles Fromatius de Grau Mig,  interessats en la tecnologia. Durant tota la setmana, els participants combinaran l’aprenentatge de conceptes bàsics de robòtica amb programació disseny i impressió 3D per desenvolupar un projecte conjunt a l’entorn d’una “Smart City”.Tant la robòtica com la impressió 3D són noves tecnologies que tenen un paper fonamental en la revolució tecnològica actual. L’aprenentatge d’aquestes especialitats proporciona a l’estudiant capacitats creatives i un pensament lògic, que són competències molt necessàries en el món laboral.

Durant tota la setmana, els estudiants podran experimentar i conèixer de primera mà i de manera totalment pràctica les possibilitats i el potencial de la impressió 3D i la robòtica, tot utilitzant programari lliure i desenvolupant un projecte col·laboratiu.

Seguint una metodologia molt pràctica i aplicada, els assistents aprendran a modelar objectes en 3D, s’introduiran en la programació de forma senzilla a través de llenguatges gràfics i ho faran amb programari lliure per tal que un cop finalitzat el curs puguin continuar aprenent i practicant.

En aquesta línia, durant el mes de juliol també hi haurà altres activitats similars amb l’objectiu d’apropar als més joves als entorns de la tecnologia, la programació i l’animació per tal de potenciar les vocacions tecnològiques.

Les activitats que es portaran a terme durant el juliol estan relacionades amb l’aprenentatge del desenvolupament de videojocs “Desenvolupa el teu videojoc” o per aprendre a generar ”Entorns virtuals interactius”; i fins i tot per a aquells que ja tenen nocions de programació i volen aprofundir en aquest àmbit, per resoldre problemes complexos de forma senzilla “La programació divertida”.

BASES DEL III PREMI VICENÇ FISAS I COMELLA

Posted by 27 de May de 2016

la farga

La Fundació La Farga, juntament amb la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, amb la intenció d’incentivar i premiar el millor Treball de Fi de Grau (TFG), convoca el tercer Premi Vicenç Fisas i Comella amb les bases següents:

PREMI. Al millor TFG de qualsevol àmbit acadèmic de la Universitat de Vic.
El premi, dotat amb 1.000€, es basa en la visió de l’empresa La Farga, promotora del premi, que s’expressa en tres idees clau:
• El coneixement aplicat al desenvolupament social.
• La creativitat com a base per a la innovació i el progrés.
• La consciència per la cura i la sostenibilitat de l’entorn.

PARTICIPANTS. Poden participar-hi tots els estudiants que hagin presentat el seu Treball Final de Grau dintre del mateix curs lectiu i que hagin superat una nota mínima d’excel·lent (9).

REQUISITS. Els treballs han d’estar relacionats amb les idees clau de La Farga: el coneixement, la creativitat i la sostenibilitat.
Els treballs es podran presentar un cop s’hagin avaluat i hagin obtingut el requisit previ de nota mínima. Les
obres presentades han de ser fruit del Treball de Final de Grau que, de forma col·lectiva o individual, els alumnes de la UVic-UCC duen a terme com a part de
la seva formació i currículum. En el cas dels TFG col·lectius, el premi es repartirà entre tots els alumnes participants al TFG.
Per tal de garantir l’anonimat, en els treballs no ha de constar el nom de l’autor/a o autors/res ni cap informació que permeti deduir-los.

PRESENTACIÓ DELS TREBALLS.
Els treballs els presentaran sense referències als autors o autores, en format PDF a través del correu electrònic FemUVic (femuvic@uvic.cat).
El treball es podrà complementar amb una maqueta, màquina, prototip, instrument, CD, etc., entregat físicament, que es tornarà després del lliurament dels premis. Aquest complement de material s’haurà d’adreçar al Servei d’Atenció a La Comunitat Universitària (SACU) dins un sobre amb el nom dels autors.

La participació al concurs implica l’acceptació d’aquestes bases i la concessió a la Fundació La Farga dels drets de difusió del TFG premiat. De la mateixa manera, la Fundació La Farga reserva el dret als membres del jurat de declarar desert el Premi o d’atorgar els accèssits que consideri convenients.

TERMINI. El termini d’entrega dels treballs és fins al 25 de juliol de 2016.

JURATS. El jurat del premi el conformaran 5 membres designats pel Patronat de La Fundació La Farga. Una persona delegada per la UVic-UCC actuarà com a secretari/a del Jurat sense dret a vot. Desprès d’emetre el veredicte, els membres del Jurat redactaran i signaran l’acta
corresponent que serà dipositada a la Secretaria General de la Universitat de Vic. Qualsevol eventualitat no prevista a les bases serà resolta pel jurat.
VEREDICTE I ACTE DE LLIURAMENT.
El veredicte, que s’informarà per correu electrònic i l’acte de lliurament del premi tindrà lloc el novembre de 2016 a la Fundació La Farga. Els complements es podran recollir qualsevol dia hàbil fins
el 20 de desembre de 2016 al SACU de la
UVic.

 

 

(HCI) with and for older people: an overview of a decade of research, current & future activities

Posted by 26 de May de 2016
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 26/05/2016
11.00 - 12.00

Location
Aula T114

Category(ies)


Title:  Human-Computer Interaction (HCI) with and for older people: an overview of a decade of research, current & future activities

Sergio Sayago– PhD Cum Laude in Computer Science and Digital Communication by Universitat Pompeu Fabra (2009)

Date: Thursday 26th May  at 11:00h

Place: T114T115

Sergio Sayago holds a PhD Cum Laude in Computer Science and Digital Communication by Universitat Pompeu Fabra (2009). As of September 1, 2014, he is a visiting (tenure-track) lecturer in the Department of Computer Science and Industrial Engineering at Universitat de Lleida. Prior to that, he was a post-doc in the Department of Computer Science at Universidad Carlos III de Madrid (2012-2014, Alliance 4 Universities Fellowship) and in the School of Computing at University of Dundee (Scotland, 2010-2012, Beatriu de Pinós Fellowship). Sergio has been conducting research into Human-Computer Interaction with people aged 60+ (aka older people / adults) for slightly more than a decade. He has conducted ethnographic and participant observational studies in adult educational centres and computer clubhouses in Barcelona & Madrid (Spain) and Dundee (Scotland) over a 5-year period.

Abstract:

Human-Computer Interaction (HCI) is widely regarded as a multidisciplinary area concerned with the design, evaluation, and implementation of interactive products for human use, and with the study of major phenomena surrounding them. In the first half of this seminar, I will provide a succinct overview of my 12-year research into HCI with older people (60+). This overview will address web accessibility (e.g. WCAG), everyday use of Computer-Mediated Communication (CMC) tools over extended periods of time (e.g., 3-year of e-mail use), and the conceptualization, design and evaluation of worth playing digital games for older people. In the second half of the seminar, I will summarise my current research activities as well as those in which I plan to work over the next 5-10 years. In this part, I will talk about the (lack of) impact of ICT use on the subjective wellbeing of older people; their emotions and creativity when it comes to digital technologies, and Citizen (cyber) Science, Science Shops, and DIY (Do-It-Yourself), towards fostering a change of paradigm in the research field of HCI & Ageing.

Tags

Comments Off on (HCI) with and for older people: an overview of a decade of research, current & future activities Leave a Reply

Anna Carreras, professora del Grau de Multimèdia, escollida per participar a un repte sobre creativitat i tecnologia al Sónar 2016

Posted by 24 de May de 2016

multimedia

Anna Carreras, professora associada del Grau de Multimèdia de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic-UCC, ha estat seleccionada per participar al Sónar+D Innovation Challenge. Es tracta d’una plataforma de foment de la creativitat en entorns tecnològics inclosa al programa del Sónar+D, el congrés internacional sobre creativitat, tecnologia i transformació digital de les indústries culturals que se celebrarà a Barcelona del 16 al 18 de juny en el marc del Sónar.

A l’Innovation Challenge, quatre companyies tecnològiques han llançat un desafiament a quatre equips formats per creadors de tot el món i de diferents àmbits, que disposen de cinc setmanes per desenvolupar els seus prototips i presentar-los el darrer dia del festival. Carreras forma part d’un d’aquests equips juntament amb quatre experts més en instal·lacions interactives, en vídeo o en música. El seu repte, “Extended electronic music festival experience”, els l’ha llançat l’empresa Abolute Labs i consisteix a generar experiències en l’entorn dels festivals que connectin el públic amb la música de maneres inesperades.

El professor del Grau de Multimèdia Efraín Fogglia també participarà al Sónar+D, en el seu cas  com a ponent a la taula rodona “Descentralize: Llibertat sense barreres” (16 de juny a les 18h), on s’abordaran fórmules per recuperar la propietat de les dades i compartir informació i recursos mantenint la independència respecte a les grans corporacions. Fogglia, membre fundador de Guifi.net, hi parlarà d’aquesta xarxa ciutadana autogestionada de telecomunicacions, entesa com una alternativa oberta, lliure i neutral en la gestió d’Internet.

Sónar+D reuneix experts de tot el món (tecnòlegs, emprenedors, artistes, empreses i investigadors). Durant tres dies el congrés presenta les noves tendències d’experiències creatives en els àmbits de la música, la imatge, els continguts interactius i les plataformes transmèdia.

See more at: http://www.uvic.cat/anna-carreras-repte-multimedia-sonar-2016#sthash.LF7B8qYm.dpuf

Assistant professor in Industrial Engineering (Mechanical Engineering profile), within the framework of the Serra Húnter Programme

Posted by 24 de May de 2016

Logo UST (2)_ Mecànica

Reference code: UST01SHP16

Position:

Assistant professor in Industrial Engineering (Mechanical Engineering profile), within the framework of the Serra Húnter programme. The appointment is for a full-time position in the Mechatronics Engineering degree.

Description

The Serra Húnter Programme of the Government of Catalonia aims at recruiting around 500 new faculty members into Catalan public universities during the period 2013-2020. The University of Vic – Central University of Catalonia has decided to appoint an assistant professor in the field of engineering, following the model of the Serra Húnter Programme. This is the second phase of the selection process of the 2015 call for applications for the Serra Húnter position.
The Faculty of Science and Technology carries out teaching, research and knowledge transfer activities in the fields of information and communications technology, engineering (industrial and biomedical) and biosciences.

Requirements
– PhD degree
– Mechanical engineering degree.
– University teaching experience.
– Accreditation of Level C in Catalan or willingness to achieve it.

Merits
– Research accreditation from AQU or another quality agency.
– Professional or research expertise in any of the following areas: machine design, design of equipment,     automotive engineering.
– Expertise in integration of mechanics and electronics.
– CAD / CAM / CAE expertise.
– Academic and collaboration activities with teams at international centres.
– Accreditation of English skills.

Documentation to be submitted
– Complete curriculum vitae in AQU or ANECA format.
– Abridged curriculum vitae (on a single page), in any format.
– Affidavit of the accuracy of the curriculum vitae and, if necessary, other supporting documents.
– Letter of motivation.
See more at: http://www.uvic.cat/en/work-with-us#sthash.bRyau5TY.dpuf

Graduacions d’Enginyeries, Multimèdia i Biociències de la UVic-FCT el passat divendres 20/05

Posted by 23 de May de 2016

 

enginyeries       biociencies

El passat divendres 20 de maig a l’Aula Magna de la UVic-UCC es van celebrar les graduacions d’Enginyeries, Multimèdia i Biociències. Vam tenir l’honor de tenir entre nosaltres en David Torrents com a padrí de Biociències i l’Antoni Susín com a padrí d’Enginyeria i Multimèdia.

Des de la Facultat de Ciències i Tecnologia volem felicitar a tots els alumnes que us vau graduar el divendres i us volem desitjar molta sort en aquesta nova etapa de la vostra vida.

foto 2     foto 3

foto 4     foto 5

 

ROS Film Festival, el primer festival en línea de curtmetratges amb temàtica robòtica

Posted by 20 de May de 2016

filmfestival1

ROS Film Festival, el primer festival en línia de curtmetratges amb temàtica robòtica, neix amb la intenció de generar una reflexió necessària sobre la nostra relació amb la tecnologia, mitjançant la creació de sinergies entre el món de l’art i el de la tecnologia, a través del mitjà audiovisual i al voltant de la figura del robot, en dues modalitats que coincideixen amb les seccions oficials del festival:
• Reial Robots: amb robots reals programables com a protagonistes.
• Fictional Robots: amb robots no programables dissenyats mitjançant qualsevol tècnica: animació, caracterització de personatges, maquetes …

Us convidem a compartir la seva visió del futur participant en el ROS Film Festival. Hi ha 5000 euros en premis a repartir entre les dues seccions oficials. En les bases poden consultar més informació sobre la participació.

D’altra banda, ens agradaria que el ROS Film Festival es converteixi, a mig termini, en una eina que permeti generar un nou espai de relacions entre diferents actors relacionats amb art, ciència, tecnologia i societat.

Per aquest motiu, un dels nostres objectius per aquesta primera edició és establir el germen de la ROS Network, una xarxa internacional de col·laboració art-tecnologia.

 

El passat dimarts 17/05 el professor Luiz Carlos Pinheiro ens va explicar què s’ha de fer per a una producció d’aliments saludables sense llaurar ni agrotòxics

Posted by 19 de May de 2016

foto

La Càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris conjuntament amb el grup Beta de la Uvic – Ucc, va acollir amb gran èxit d’assistència, la conferència del professor Luiz Carlos Pinheiro titulada ” Produir aliments saludables sense conreu i sense agrotòxics ” .

El professor Pinheiro, amb més de 65 anys d’experiència, és expert en el Pasturatge Racional Voisin i en la regeneració de la terra per obtenir cada vegada més rendiments i produccions agro – ramaderes, sense la necessitat de químics ni d’inputs externs, i amb conreu zero. Va estar acompanyat per Ana Digón , presidenta de l’ Asoociación d’Agricultura Regenerativa .

Judit Molera guanya el premi del concurs I+T de Ceràmica i Terrissa “Memorial Joan Capdevila”

Posted by 19 de May de 2016

El jurat de la 8a edició del concurs I+T DE CERÀMICA I TERRISSA “MEMORIAL JOAN CAPDEVILA” ha decidit atorgar la realització del projecte del Concurs I+T a la proposta presentada per Judit Molera i Marimon i Albert Colomer Busquets, amb el projecte: “Gelosia, llibreta”.
Adjunt trobareu l’acta del jurat.
Els autors muntaran l’exposició de l’obra, els panells explicatius i l’audiovisual a l’Aula de Cultura de Sant Julià de Vilatorta que quedarà inaugurada el dia 21 de maig de 2016. En l’acte d’inauguració els autors presentaran, oralment, la seva obra i el procés de creació i rebran el premi de mans de les autoritats presents a l’acte.