Elena Sancho – Tecnologia Crispr/Cas9 – 26/10/2016

with No hi ha comentaris

Dossier: Tecnologia Crispr/Cas9

Xerrada-debat: Tecnologia Crispr/Cas9

Avui 26 d’octubre de 2016, en el marc del Projecte de les Tertúlies de Literatura Científica a la Facultat de Ciències i Tecnologia de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, hem comptat amb la presència de la científica Elena Sancho per parlar sobre la Tecnologia Crispr/Cas9.

La Tecnologia Crispr/Cas9 és una eina molecular utilitzada per “editar” o “corregir” el genoma de qualsevol cèl·lula incloent les cèl·lules humanes.

img_4744
Taula presidencial de la presentació de la xerrada: Julita Oliveras, Elena Sancho i Jordi Villà.

Elena Sancho és doctora en Bioquímica per la Universitat de Aberdeen (Escòcia). Quan va acabar la carrera com que les beques per fer doctorat eren molt escasses va decidir marxar a l’estranger on hi havia moltes més oportunitats. Cap a finals de 1994, després del doctorat, va tornar a Espanya. Tenia clar que volia fer recerca del càncer i es va entrevistar amb diversos laboratoris de Barcelona, ciutat que la va captivar. Finalment, va entrar al IMIM de Barcelona (Institut Municipal d’Investigació mèdica). Al IMIM va conèixer Eduard Batlle amb qui coordina el Laboratori de Càncer Colorectal i amb qui ha fet moltes aportacions científiques molt importants en la recerca del càncer. El tàndem format per Elena Sancho i Eduard Batlle ha madurat en laboratoris com el de Miguel Beato d’Alemanya i el de Hans Clevers d’Holanda. Actualment forma part del  grup de Recerca de la Unitat de Càncer Colorectal  a l’IRB de Barcelona (Institute for Research in Biomedecine) https://www.irbbarcelona.org/ es/profile/elena-sancho

img-20161027-wa0013
Elena Sancho

En la xerrada, Elena Sancho ha explicat el fonament d’aquesta tecnologia i ha esmentat les aplicacions. També ha posat de manifest tota la repercussió que està tenint científicament i èticament.

L’activitat s’ha realitzat en una sessió de 10.30 a 12.00 on s’ha comptat amb l’assistència d’uns 200 estudiants, provinents de l’Escorial de Vic i de la UVic-UCC.

img-20161027-wa0010
Públic a l’Aula Magna de la UVic-UCC

Podreu trobar les fotografies de grup dels estudiants de l’Escorial de Vic assistents a la xerrada-debat amb la científica Elena Sancho al següent enllaç: Galeria

Els estudiants s’han engrescat molt amb el tema i molts d’ells han opinat que voldrien aprendre més d’aquesta tecnologia i poder-la aplicar en un futur.

Podeu veure el vídeo de la xerrada-debat a http://mon.uvic.cat/tlc/videos/

Podeu descarregar el dossier que ens va proporcionar la científica per tal que els assistents treballessin l’activitat clicant a: Dossier Tecnologia Crispr/Cas9

Podeu trobar més material sobre la Tecnologia Crispr/Cas9 enviat per Elena Sancho en els següents enllaços:

CARTELLS DE L’ACTIVITAT:

bloc-elena-sancho-normal   bloc-elena-sancho-color

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *