Més de 300 persones, al IV Simposi Internacional sobre l’Ensenyament del Català a la Universitat de Vic-UCC

Ahir dimarts dia 25 de març es van presentar, en roda de premsa, les darreres dades referents al IV Simposi.

fotoIV Simposi Roda de premsa

“L’acte d’inauguració, previst per divendres 4 d’abril a les 9.30h a l’Aula Magna, serà presidit per President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i comptarà amb la presència dels consellers d’Ensenyament, Irene Rigau; i de Cultura, Ferran Mascarell; així com del rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña; i de l’alcalde de la ciutat, Josep M. Vila d’Abadal.

El Simposi oferirà un espai de reflexió i debat per tal de conèixer la situació actual de l’ensenyament del català en els diferents nivells educatius i als diferents territoris de parla catalana, així com les aportacions més actuals que ofereixen les diferents disciplines relacionades amb l’adquisició i l’aprenentatge de segons i terceres llengües.

Entre els ponents destaca la presència de Roy Lyster, de la MCGill University Montréal, expert i precursor de la immersió lingüística; David Lasagabaster, de la Universitat del País Basc; Joaquim Dolz, de la Universitat de Ginebra; Ignasi Vila, de la Universitat de Girona; Isidor Marí, de l’Institut d’Estudis Catalans, entre d’altres. El comitè científic està format per experts tant dels Països Catalans, com d’altres universitats estrangeres, com Miquel Sobre, de la Universitat d’Indiana; Cristina Sanz de la Universitat de Georgetown o Carsten Sinner, de la Universitat de Leipzig.

A banda del programa acadèmic, dins el simposi s’han programat també dos actes culturals: per una banda, la representació de Joc d’amor, espectacle teatral a càrrec dels alumnes del Consorci de Normalització Lingüística d’Osona i participants del voluntariat lingüístic (divendres 4); i, per l’altra,  l’espectacle musical De Rafael Subirachs i Ricart a Rafeal Subirachs i Vila, a càrrec del músic vigatà (dissabte, 5). Tots dos espectacles tindran lloc a L’Atlàntida de Vic. El Simposi, però, es portarà a terme al campus de la Torre dels Frares de la UVic-UCC.”

Trobareu el text complet de la notícia a: http://bit.ly/1ds0PLM

Informació sobre la inscripció al Simposi

En nom del Comitè Organitzador del IV Simposi Internacional sobre l’Ensenyament del català, us recordem que des de fa uns dies (estava disponible al bloc i en vam fer difusió a Twitter) i fins al 30 de març de 2014 podeu formalitzar la vostra inscripció al Simposi omplint el formulari que trobareu al bloc (apartat Inscripcions):

http://mon.uvic.cat/siec2014/

Recordeu que el preu de la matrícula general és de 95€ fins al 28 de febrer i de 135€ a partir del 28 de febrer.

Aviat rebreu els horaris de participació; en relació a aquests horaris, tenint en compte la gran acollida que ha tingut la convocatòria de comunicacions, ens veiem obligats a demanar-vos que les vostres intervencions de cara al Simposi s’ajustin al màxim possible a una extensió de 15 minuts.

Per últim, i tornant a les inscripcions, en cas que la vostra proposta de comunicació tingui una autoria compartida cal que tots els autors formalitzin individualment la inscripció per tal que els puguin ser expedits els pertinents certificats d’assistència i participació.

Restem a la vostra disposició per a resoldre qualsevol dubte, i aprofitem l’avinentesa per saludar-vos ben cordialment.

La Secretaria Permanent

 

Informació sobre la inscripció al IV Simposi

Informació sobre la inscripció al IV Simposi:

Tenint en compte que el termini de comunicació d’acceptació de propostes al IV Simposi es va posposar, la Secretaria del Congrés fixa les següents dates per a la inscripció al Simposi:

El preu de la matrícula general és de 95€ fins al 28 de febrer i de 135€ a partir del 28 de febrer. Es donarà informació detallada sobre els descomptes i el procés de matrícula a la segona circular.

La Secretaria Permanent

Vic, 31 de gener de 2014

Informació sobre l’acceptació de les propostes de comunicació al IV Simposi

Informació per a les persones que han presentat propostes de comunicació al IV Simposi:

Tenint en compte que el termini de presentació de propostes al IV Simposi es va ampliar fins al 18 d’octubre de 2013, la Secretaria del Congrés posposa la notificació de l’acceptació de les propostes de comunicació  fins al 15 de gener de 2014. La persona responsable de la proposta rebrà una notificació, per correu electrònic, amb la resolució del Comitè Científic que, atenent a criteris de qualitat, avaluarà les propostes.

La Secretaria Permanent

Vic, 8 de desembre de 2013

 

 

Visibilitzar o marcar. Repensar el gènere en la llengua catalana

110_4196La Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la Universitat de Vic (UVic), en el marc del IV Simposi Internacional sobre l’Ensenyament del Català, organitzà un acte durant el qual es va presentar el llibre Visibilitzar o marcar. Repensar el gènere en la llengua catalana (Barcelona: Empúries, 2013), editat per M. Carme Junyent, professora de la Universitat de Barcelona.

L’acte tingué lloc el dijous 28 de novembre de 2013, a les 19,30 hores al Temple Romà de Vic. La presentació anà a càrrec de M. Carme Junyent i Llorenç Comajoan, professor de la UVic.

En el marc d’aquest acte, es presentà el IV Simposi Internacional sobre l’Ensenyament del Català, que se celebrarà l’abril del 2014 a la Universitat de Vic. L’objectiu del Simposi és conèixer la situació de l’ensenyament del català en tots els àmbits educatius i apuntar noves línies d’actuació a partir de la reflexió i el debat.

Acte organitzat pel Grup de Recerca en Educació, Llenguatge i Literatura (GRELL) de la UVic i la Secretaria Permanent del IV Simposi Internacional sobre l’Ensenyament del Català)

Primera Circular

110_4221El termini de presentació de comunicacions s’ha ampliat fins al 18 d’octubre.

Trobareu la PRIMERA CIRCULAR del IV Simposi Internacional sobre l’Ensenyament del Català en aquest vincle. Per a més informació, contacteu amb siec2014@uvic.cat.

Ens podeu fer arribar les vostres propostes de comunicació a través del formulari que trobareu a l’apartat “Presentació de comunicacions i informació sobre la matrícula”.