Des del territori de Barcelona Interior Comarques Centrals s’articulen activitats amb els focus principals posats a Vic i Manresa, malgrat que es faran també altres activitats en altres ciutats.
La UVic-UCC, els Ajuntaments, Consells Comarcals, Gremis, empreses, clústers i altres agents del territori interessats en la reflexió sobre la cuina s’uneixen per impulsar activitats que aportin a la societat del seu entorn noves visions i interpretacions sobre la cuina a Catalunya avui.
Les activitats que s’hi faran abracen tots els eixos del Congrés i sorgeixen de la iniciativa dels agents esmentats en col·laboració amb la Universitat. Moltes d’elles deriven de l’aplicació d’investigacions que es fan des dels diferents Campus de la UVic-UCC i busquen aportar innovació i coneixement al sector de la restauració, al sector de la formació en cuina i hostaleria, etc. En aquest sentit, es podrien destacar les Jornades de Formació que es fan als Gremis de Restauració d’Osona i del Bages i, sobretot, l’activitat que es fa entorn a l’aplicació de la metodologia de la simulació a la formació en hostaleria, sorgida del Màster en Simulació del Campus Manresa, o les activitats d’innovació que es fan al Campus Vic.
Cal remarcar que també hi haurà activitats dedicades a potenciar les relacions entre la cuina i la salut, i també entre la  cuina i el producte. N’és exemple la implicació dels estudis de Salut —molt presents a la UVic-UCC— en la gestació d’activitats enfocades cap a aquest camp: foment del dia de la Nutrició, iniciatives com la universitat saludable, etc. També es podrien ressaltar els vincles que s’han establert amb els Consells Comarcals i les accions que aquests ja es fan per a la promoció dels productes, afegint-hi les activitats de reflexió pròpies d’un Congrés.
Amb totes aquestes activitats, el territori de Barcelona – Comarques Centrals podrà oferir al Congrés una mostra prou completa de com es veu des de la zona geogràficament central de Catalunya el moment actual de la cultura culinària del país.